Αρχική Περιβάλλον ΕΚΤΑΚΤΟ: Εθνικό Σχέδιο Καταγραφής Επικίνδυνων περιοχών για πλημμύρες-φωτιές

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εθνικό Σχέδιο Καταγραφής Επικίνδυνων περιοχών για πλημμύρες-φωτιές

0
kineta aero arthro
Διαφήμιση

Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε μέχρι να γυρίσει το πράγμα: στην Ελλάδα δεν τα πάμε καλά με την πρόληψη.

Εξού και το Εθνικό Σχέδιο Καταγραφής Επικίνδυνων περιοχών για πυρκαγιές και πλημμύρες με αφορμή τις καταστροφές στην Κινέτα, ήρθε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατόπιν “εορτής”.

Πρόγραμμα πρόληψης

1571556 kineta drone1

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Οικονόμου προέβη σε αυτοψία στην περιοχή μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και μόλις ανακοίνωσε τα εξής:

Μέσα στον Δεκέμβριο, θα είναι έτοιμο ένα ολιστικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών από πυρκαγιές και πλημμύρες. «Το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί- μετά από εντολή του πρωθυπουργού- με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η περυσινή πυρκαγιά στην Κινέτα και τώρα θα εμπλουτιστεί με τις νέες ανάγκες που προέκυψαν με την πλημμύρα. Το ένα σκέλος του σχεδίου αφορά σε έργα για την αποφυγή επανάληψης του φαινομένου και το δεύτερο είναι ένας πολεοδομικός σχεδιασμός που θα ανατάξει όλη την περιοχή. Θα περιλαμβάνει και μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα πιο μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης. Είναι ένα αντίστοιχο σχέδιο με εκείνο που εκπόνησε η κυβέρνηση και ήδη εφαρμόζεται στο Μάτι», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Συνολικός χάρτης επικίνδυνων περιοχών

ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÓÔÇÍ ÈÁÓÏ ÁÐÏ ÐËÇÌÌÕÑÅÓ (EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

Επίσης, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει εντοπίσει τις περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιών και πλημμυρών σε όλη την Επικράτεια και μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί το Εθνικό Σχέδιο Καταγραφής επικίνδυνων περιοχών και Πρόγραμμα αναγκαίων δράσεων.  «Το εν λόγω σχέδιο αφορά σε εκατοντάδες περιοχές σε όλη τη χώρα. Για πρώτη φορά θα υπάρχει ένας συνολικός χάρτης στον οποίον θα έχουν πρόσβαση η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι αρμόδιοι φορείς αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με βάση αυτήν την καταγραφή σε εθνικό επίπεδο, θα εντοπισθούν οι προτεραιότητες σχεδιασμού και έργων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ανά περιοχή», επισήμανε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές του ΤΑP επί ελληνικού εδάφους
Επόμενο άρθροΕλληνικό: Όλο το σχέδιο της Lamda Development

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ