Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

0
AIDS - HIV - Μητρώο
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα:

Αθήνα

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00, στην Πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων θα παρέχει άμεση και προσωπική ενημέρωση σχετικά με τον ιό του AIDS, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τους τρόπους προφύλαξης. Παράλληλα θα παρέχει δωρεάν, ταχεία και ανώνυμη εξέταση για τον ιό του AIDS στα Δημοτικά Ιατρεία.

Στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, από τις 09.00-22.00 στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της κινητής του μονάδας, θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΜΚΟ HelMSIC.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ελέγχου για τον HIV, με γρήγορη εξέταση (rapid test), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον ιό.

Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη «Θετική Φωνή», το Thess Checkpoint, το Τμήμα Νοσηλευτικής ΔΙΠΑΕ, το Κέντρο Ζωής, και τη Helmsic (Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως τις 19.00 στον πεζόδρομο επί της οδού Αγίας Σοφίας, με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 18.00 με την παρουσία μουσικού συγκροτήματος και το σχηματισμό του διεθνούς σήματος ευαισθητοποίησης για το AIDS (κόκκινο κορδελάκι-red ribbon), από εθελοντές.

Παράλληλα αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, επί της Μοναστηρίου 53-55, (κτίριο Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας) από τις 12.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιηθεί δράση, σε συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί πανό όπου θα έχει ζωγραφιστεί graffiti σχετικό με την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς το πρόβλημα του κοινωνικού στίγματος για τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV. Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου πανό θα γίνει ταυτόχρονα σε 3 πόλεις (Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη). Παράλληλα θα τοποθετηθεί περίπτερο όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και θα παρέχονται σχετικές πληροφορίες στους πολίτες.»

hiv

Πάτρα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, το ΠΓΝΠ διοργανώνει μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού, οι οποίες αφορούν την πρόληψη της HIV λοίμωξης και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.
Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις:
  • Την 1 Δεκεμβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα AIDS, θα προβληθεί το διεθνές σύμβολο του αγώνα κατά του AIDS (κόκκινο κορδελάκι) στην πρόσοψη του κτηρίου του ΠΓΝΠ στις 18:00. Το εν λόγω σύμβολο θα προβάλλεται από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2019.
  • Στις 2 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί φωτογράφιση ευαισθητοποίησης στον αύλειο χώρο του ΠΓΝΠ στις 12:00 το μεσημέρι από τους φωτογράφους κ. Ανδρέα Κουτρουμάνη και κα Γαβριέλα Βασιλοπούλου, με τη συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΠΓΝΠ.
  • Στις 3 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Επίκουρης Καθηγήτριας Παθολογίας κας Καρολίνας Ακινόσογλου στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Διοίκησης (Πρυτανεία) του Πανεπιστημίου Πατρών στις 14:00, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών για θέματα πρόληψης.
  • Στις 4 Δεκεμβρίου 2019, καλλιτέχνης θα δημιουργήσει δημόσια τοιχογραφία σε εξωτερικό χώρο του ΠΓΝΠ με θέμα το AIDS.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί από το ΠΓΝΠ Εσπερίδα με τίτλο «HIV/AIDS: χθες, σήμερα, αύριο», με τη συμμετοχή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Αγορά Αργύρη στις 17:00 – 21:00.

Καλαμάτα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Aids η Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, τα ΤΟΜΥ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας την Παρασκευή 29/11/2019 και ώρα 19:30 θα παρευρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση του ιού.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της δράσης αυτής είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας του γενικού πληθυσμού μέσω της ενημέρωσης για την πρόληψη και την υιοθέτηση ασφαλέστερων σεξουαλικών συμπεριφορών.

Διαφήμιση