Αρχική Περιβάλλον Δήμος Αθηναίων: Καθαρισμός της πλατείας Γερμανού Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο

Δήμος Αθηναίων: Καθαρισμός της πλατείας Γερμανού Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο

0
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 4
Διαφήμιση

Ένας δήμαρχος πρέπει να περπατάει στην πόλη του. Να διασχίζει τις γειτονιές και τα κρυφά σοκάκια της και ενίοτε να μιλάει με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της για να πιάνει τον παλμό. Και να ακούει και για τα προβλήματά τους. Άλλωστε η φράση “τα παράπονά σου στον δήμαρχο” δεν βγήκε τυχαία.

Οπότε, η όποια δράση, παρέμβαση, επέμβαση σε κάποια περιοχή που έχει ανάγκη, πρέπει να έχει ολιστικό χαρακτήρα: δηλαδή, αν καθαρίσεις μια πλατεία και στο επόμενο στενό ξεχειλίζουν οι κάδοι, το έργο θα είναι λειψό και ενδεχομένως να γυρίσει εναντίον σου μια και η διαφορά θα είναι πλέον τεράστια…

Οι δράσεις στην Αθήνα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 3

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Απλώς επισημαίνουμε μερικά επιπλέον στοιχεία, που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ώστε να αυξάνεται το ποσοστό επιτυχίας τους.

Μετά την Φωκίωνος Νέγρη, τα Εξάρχεια, τον Άγιο Παντελεήμονα κλπ. σήμερα τα συνεργεία ανέλαβαν τη φροντίδα της πλατείας Γερμανού Χριστιανουπόλεως στον Νέο Κόσμο. 

«Κάθε μέρα, μία άλλη πλατεία, ακόμη ένας ελεύθερος χώρος, καθαρίζεται, ζωντανεύει το πράσινό του και γίνεται αξιοπρεπής. Στην πλατεία Γερμανού Χριστιανουπόλεως, στο Νέο Κόσμο, ακολουθούμε την καθημερινότητα του πολιτισμού και τον πολιτισμό της καθημερινότητας» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα έργα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 1

Κλαδεύτηκαν τα δέντρα, καλλωπίστηκε η χαμηλή βλάστηση και κουρεύτηκε το γρασίδι, ενώ παράλληλα φυτεύτηκαν νέα δέντρα και χαμηλά φυτά για να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο το πράσινο. Επίσης, επισκευάστηκαν όλα τα παγκάκια ενώ αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού προκειμένου η πλατεία να φωτιστεί και να γίνει πιο ασφαλής κατά τις νυχτερινές ώρες.

Μάλιστα οι κολώνες καθαρίστηκαν από αυτοκόλλητα και βάφτηκαν έτσι ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη η εικόνα της περιοχής.

Τα ειδικά συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας έβαψαν και επιδιόρθωσαν ζημιές σε μικρούς και μεγάλους κάδους που υπάρχουν στην πλατεία ενώ τοποθέτησαν επιπλέον καλαθάκια. Τέλος οι άνθρωποι του οδοκαθαρισμού καθάρισαν κι έπλυναν τον χώρο της πλατείας για να αποδοθεί και αυτή στους πολίτες καθαρή και πλήρως αποκατεστημένη.

Ο σχεδιασμός

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 2

Οι δράσεις αυτές αποτελούν πλέον μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνει εκτός από την καθημερινή φροντίδα στις γειτονιές και μια σειρά από συντονισμένες εργασίες νευραλγικών υπηρεσιών (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, τεχνικά έργα) έτσι ώστε οι παρεμβάσεις όχι μόνο να γίνονται αλλά και να συντηρούνται. Κάτι που δικαιούνται οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας.

 

Διαφήμιση