Αρχική Ευζωία Δήμος Αθηναίων: Γιορτές με καθαρή την Πλατεία Συντάγματος

Δήμος Αθηναίων: Γιορτές με καθαρή την Πλατεία Συντάγματος

0
70275920 2517809081628776 8410311279066417419 n
Διαφήμιση

Άλλη μια ιστορική πλατεία που έχει περάσει επίσης από σαράντα κύματα, αναλαμβάνει να περιθάλψει ο Δήμος Αθηναίων. Ο λόγος φυσικά για την “βασίλισσα” των πλατειών, το Σύνταγμα – που παρόλες τις αντιξοότητες, τους πειραματισμούς και τις προσθήκες μόνιμες και εποχιακές, εξακολουθεί να διατηρεί ένα κομμάτι της αίγλης της.

Καθάρισμα από τις …τσίχλες

katharismos pezodromia athina karcher

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού και ταυτόχρονα απολύμανσης της Πλατείας Συντάγματος και μάλιστα “για πρώτη φορά με τον πλέον οικολογικό τρόπο και με τη συνδυασμένη χρήση ζεστού νερού μεγάλης πίεσης και ατμού».

Το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο της καθαριότητας και απολύμανσης είναι οι χιλιάδες τσίχλες που δυστυχώς βρίσκονται κολλημένες στα μάρμαρα της πλατείας.

Όπως σημειώνεται, με τη διαδικασία αυτή, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα δεκαήμερο, δίνεται η δυνατότητα να πλένεται και να απολυμαίνεται η πλατεία Συντάγματος χωρίς να φθείρονται και να «πληγώνονται» τα μάρμαρα τα οποία την καλύπτουν.

Το μήνυμα

37a555baff095144b29953eaa1c0bf78 XL

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έγραψε στο Facebook: «Δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο στη Πλατεία Συντάγματος. Έπειτα από χρόνια, ειδικό πλύσιμο με νερό και ατμό. Από κάθε κολλημένη τσίχλα ξεχωριστά, μέχρι απολύμανση με σύγχρονο οικολογικό τρόπο. Δεν τα κάνει αόρατα, το αντίθετο. Η πλατεία στην καρδιά της Αθήνας, πιο ορατή, πιο καθαρή από ποτέ. Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές σε μία καθαρή πόλη».

Διαφήμιση