Αρχική Υγεία - Διατροφή Αυξημένα ποσοστά μολύβδου στο πόσιμο νερό στον Καναδά

Αυξημένα ποσοστά μολύβδου στο πόσιμο νερό στον Καναδά

0
nero
Διαφήμιση

Το πόσιμο νερό σε πολλές μεγάλες πόλεις του Καναδά, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια το ποσοστό μολύβδου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από μια ομάδα δημοσιογράφων σε συνεργασία με εννέα πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι από 10 δημοσιογραφικούς οργανισμούς κατέγραψαν επί έναν χρόνο τα τεστ που είχαν γίνει σε όλο τον Καναδά για τον εντοπισμό του ποσοστού μολύβδου στο πόσιμο νερό. Σε κάποιες περιοχές το ποσοστό αυτό ήταν «παρόμοιο» με αυτό που είχε καταγραφεί στην πόλη Φλιντ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ το 2015, όταν είχε ξεσπάσει εθνική κρίση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από τα 12.000 δείγματα που ελήφθησαν από το 2014 έως το 2018 σε 11 πόλεις του Καναδά στο ένα τρίτο καταγράφηκαν ποσοστά μολύβδου μεγαλύτερα από αυτά που θεωρούνται ασφαλή, δηλαδή τα 5 μέρη ανά δισεκατομμύριο (5ppb).

Συγκεκριμένα, στο Μόντρεαλ σχεδόν στο 36% των δειγμάτων που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν ποσοστά μολύβδου ανώτερα από αυτά που επιτρέπονται βάσει των συστάσεων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Devoir, ένα από τα μέσα που συμμετείχε στην έρευνα.

Η μόλυνση από μόλυβδο συνδέεται με χαμηλό IQ στα παιδιά, υπέρταση και καρδιολογικά προβλήματα.

Ο περισσότερος μόλυβδος στο πόσιμο νερό του Καναδά προέρχεται από τις παλιές σωληνώσεις που συνδέουν τα σπίτια με την κεντρική παροχή του νερού. Κυβερνητική έκθεση του 2017 αναφέρει ότι περίπου 500.000 σπίτια σε όλη τη χώρα επηρεάζονται από τα υψηλά ποσοστά μολύβδου στο νερό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλία: Εργασίες αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες αρχιτεκτονικά μνημεία
Επόμενο άρθροΑντικαπνιστικός Νόμος: Το 20% των προστίμων θα λαμβάνουν οι αστυνομικοί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ