Αρχική Επιλεγμένα Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Νέο Δελχί

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Νέο Δελχί

0
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Νέο Δελχί
Διαφήμιση

“Το Νέο Δελχί είναι μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, όπου δεσπόζουν μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια και ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων που έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους εκεί” γράφει η Wikipedia και συμπληρώνει: “Έτσι δίνει την εικόνα πόλης περισσότερο με κυβερνητικά κτίρια και άλλα αξιόλογα και πολύ λιγότερο ως πόλη κατοικήσιμη από τους πολίτες Ινδούς”.

Όντως η πόλη δεν είναι πλέον κατοικήσιμη. Όχι όμως επειδή δεσπόζουν τα κυβερνητικά κτίρια, αλλά λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει κυριολεκτικά πνίξει τους κατοίκους της.

Πολυπληθής και μολυσμένη

AP 19301223497012

Η κατάσταση είναι δραματική. Οι πολίτες δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, τα σχολεία κλείνουν, πτήσεις ακυρώνονται λόγω του πυκνού καπνού.

Στην πόλη διαμένουν περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι και τουλάχιστον οι 8,8 εκατ. είναι κάτοχοι οχημάτων. Με μηδενική ωστόσο θωράκιση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και δη στη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Με παντελή άγνοια κινδύνου θα μπορούσε να πει κανείς, αν υπολογίσει ότι με την πτώση της θερμοκρασίας οι ίδιοι οι Ινδοί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα ανάβοντας φωτιές για να καθαρίσουν τις εκτάσεις τους. Αυτή η πρακτική, σε συνδυασμό με την παράδοση της εκτεταμένης χρήσης πυροτεχνημάτων κατά το φεστιβάλ Ντιβάλι, την ινδουιστική γιορτή των φώτων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αναθυμιάσεων.

Μεγάλη επιβάρυνση

AP 19305370728600

«Τα πάντα, από την αύξηση των κατασκευαστικών έργων, την αστικοποίηση, την αύξηση των οχημάτων στους δρόμους και η μείωση των χώρων πρασίνου, κάνουν το πρόβλημα όλο και μεγαλύτερο κάθε χρόνο. Τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν», επισημαίνει η Δρ. Sai Kiran Chaudhary, επικεφαλής της πνευμονολογίας στο νοσοκομείο Heart & Lung Institute στο Νέο Δελχί. Υποστήριξε δε ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγαλύτερη επίγνωση των κινδύνων της ρύπανσης με αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια οι μάσκες να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας.

Μέτρα προστασίας

21838803

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα έχει οδηγήσει μάλιστα πολλές αεροπορικές εταιρείες να ενημερώνουν για μεγάλες καθυστερήσεις ή και να ακυρώνουν δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο της πόλης. Σε κάποιες περιοχές τα σχολεία έκλεισαν ενώ οι αρχές ανέστειλαν όλες τις οικοδομικές εργασίες τόσο στο Νέο Δελχί όσο και στα πέριξ. Επίσης μοιράστηκαν πέντε εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες στους μαθητές. Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε έως τις 15 Νοεμβρίου να εφαρμοστεί το σύστημα των μονών-ζυγών για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here