Αρχική Καταστροφές Αλβανία: 40 τα θύματα του σεισμού – 20 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα

Αλβανία: 40 τα θύματα του σεισμού – 20 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα

0
w28 6353921949291
Διαφήμιση

Tους 40 έφτασαν οι νεκροί, ενώ περίπου 700 είναι οι τραυματίες από τα 6,4 Ρίχτερ που έπληξαν τα ξημερώματα της Τρίτης την Αλβανία.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν επιζώντες. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα χαλάσματα.

Στο Δυρράχιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα -με τη βοήθεια ειδικού σκύλου- στα ερείπια τετραώροφης πολυκατοικίας, για τον εντοπισμό μιας μητέρας με τα τρία της παιδιά κι ενός πέμπτου ατόμου.

Οι δεκάδες μετασεισμοί, πολλοί εκ των οποίων είναι ισχυροί, δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών. Μάλιστα, δύο νέοι μετασεισμοί σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας και με διαφορά μόλις ενός λεπτού -βαθμών 4,5 και 4.4 Ρίχτερ αντίστοιχα- 27 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου.

Η διαμονή των σεισμόπληκτων

albania earthquake 46801jpg 9a6bc

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι οι άστεγοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία με έξοδα του κράτους και υποσχέθηκε ταχεία ανέγερση νέων κατοικιών. «Θα τους βάλουμε σε καινούργια σπίτια μέσα στο 2020, θα είναι καλύτερα σπίτια από αυτά που είχαν», δήλωσε στην αλβανική τηλεόραση.

Η επιχείριση διάσωσης

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιχειρούν σε έξι σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάν.

Άλλους τρεις νεκρούς ανέσυραν τις πρωινές ώρες σήμερα, τα ελληνικά συνεργεία, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό των επιχειρήσεων της ελληνικής αποστολής, σε δύο ζωντανούς και επτά νεκρούς, μέχρι στιγμής. Οι τελευταίοι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα στη Θουμάν, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, όπου από χτες επιχειρούν μαζί και τα δύο συνεργεία της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, από την Ελευσίνα και τα Γιάννενα αντίστοιχα, τα οποία μετέβησαν από την Τρίτη στην Αλβανία.

 

Διαφήμιση