Αρχική Ειδήσεις 19 Νοεμβρίου: Χρόνια πολλά σε όλους τους άνδρες!

19 Νοεμβρίου: Χρόνια πολλά σε όλους τους άνδρες!

0
international mens day main
Διαφήμιση

Παρόλο που η πλειοψηφία των συντακτών του ecozen είναι γυναίκες (ή μάλλον ακριβώς γι αυτό), δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου σε περισσότερες από εβδομήντα συνολικά χώρες.

Ποιος είναι ο στόχος; Να μας υπενθυμίσει τη συνεισφορά του άνδρα στον πολιτισμό, στην οικογένεια, στον γάμο και στην φροντίδα των παιδιών. Αλλά και να τιμήσει όλους όσοι έχουν συμβάλλει σε θετικές αλλαγές και να ευαισθητοποιήσει επίσης σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι άνδρες σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε μια εποχή που γυναίκες και άνδρες μπαινοβγαίνουν οι μεν στα παπούτσια των δε, με τις πρώτες, λόγω οικονομικής συγκυρίας, να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες ευθύνες (παρόλο που στην αγορά εργασίας συνεχίζουν να κατέχουν χαμηλότερες θέσεις και να λαμβάνουν μικρότερους μισθούς) είναι αλήθεια είναι ότι οι άνδρες χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη καθώς -τουλάχιστον στην Ελλάδα- ο “παραδοσιακός” τους ρόλος με όλα όσα τους εμφύσησαν οι μανάδες τους, έχει λίγο πολύ κλονιστεί.

Η ιστορία της ημέρας

International Mens Day ss 513692947

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα θεσπίστηκε σχετικά πρόσφατα, στις 19 Νοεμβρίου του 1999, στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής από τον Δρα Jerome Teelucksingh, προς τιμήν των γενεθλίων του πατέρα του και της νίκης της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1989.  

Διαφήμιση