Αρχική Καταστροφές 1.700 αστικές πυρκαγιές τον χρόνο στη Θεσσαλονίκη

1.700 αστικές πυρκαγιές τον χρόνο στη Θεσσαλονίκη

0
pyrosvestiki 119
Διαφήμιση

Τέσσερις με πέντε άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ενώ άλλοι 30-35 τραυματίζονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, λόγω αστικών πυρκαγιών. Αντίστοιχα, κατά μέσο όρο τραυματίζονται 3 με 4 πυροσβέστες. Συνολικά, οι αστικές πυρκαγιές στην συμπρωτεύουσα αγγίζουν τις 1.700 ετησίως.

Τα παραπάνω ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία παρουσίασε ο αντιπύραρχος, προϊστάμενος των κεντρικών ιατρείων του πυροσβεστικού σώματος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Τσαβδαρίδης, με αφορμή ημερίδα με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα» που διοργάνωσαν τα Κεντρικά Ιατρεία του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης.

Σημασία στην πρόληψη

IMG 9299 e1549490513665

Πρόκειται για ένα μέσο όρο καλύτερο από αυτόν τον Ηνωμένων Πολιτειών αλλά όχι σε σχέση με αυτόν των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

«Οι πυροσβέστες είναι καλά εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και τα πρωτόκολλα. Βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη των πυρκαγιών. Παράλληλα, υπάρχει συνεχής προσπάθεια και πίεση προς την πολιτεία για αρτιότερο, σύγχρονο εξοπλισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν και ελλείψεις και παλαιά οχήματα», πρόσθεσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Διαφήμιση