Αρχική Ενέργεια Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης

0
epidoma thermansis 2019
Διαφήμιση

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Ωστόσο, από το προσχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται ότι ο στόχος είναι να υπάρχει μια προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Ο προϋπολογισμός

epidoma thermansis

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή, το επίδομα θέρμανσης 2019 περιλαμβάνεται μεταξύ των κρατικών δαπανών της κατηγορίας των κοινωνικών παροχών.

Αναφέρεται μάλιστα ότι φέτος σχεδιάζεται η χορήγηση σημαντικού μέρους του επιδόματος θέρμανσης για να διευκολυνθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά λόγω της αστάθειας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Ακριβό μου πετρέλαιο

THERMANSH 750x375@2x

Σε κάθε περίπτωση η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%.

Διαφήμιση