Αρχική Καταστροφές Συναγερμός στις ΗΠΑ για τα ελάφια «ζόμπι»

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τα ελάφια «ζόμπι»

0
Συναγερμός στις ΗΠΑ για τα ελάφια «ζόμπι»
Διαφήμιση

Οι Αρχές και το Τμήμα Άγριας Ζωής της Νεβάδα είναι σε συνεχής επαγρύπνηση για τον ιό που κυκλοφορεί και μετατρέπει τα ελάφια σε… ζόμπι. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία νευροεκφυλιστική ασθένεια ονόματι «chronic wasting disease» (CWD), η οποία επιτίθεται στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη των ζώων. Τα άτυχα ελάφια που έχουν “χτυπηθεί” από αυτή την ασθένεια χάνουν τον προσανατολισμό τους και εμφανίζουν επιθετική διάθεση, ενώ αργότερα πεθαίνουν.

Τα ελάφια – ζόμπι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τουλάχιστον 24 πολιτείες των ΗΠΑ και οι Αρχές της Νεβάδα κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους για να αποτρέψουν τη μετάδοση της ασθένειας και στην περιοχή τους.

Το Τμήμα Άγριας Ζωής, ζητά από τους κυνηγούς να εξετάζουν τα ζώα που σκοτώνουν για να διαπιστωθεί εάν έπασχαν από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNNi, έχουν στηθεί ειδικά σημεία εξέτασης, η οποία διαρκεί μόλις πέντε λεπτά και δεν επηρεάζει το κρέας ή τα κέρατα των ζώων.

Τον περασμένο Μάιο, σε ακόμη μία προσπάθεια να προστατευθεί η πολιτεία, ο κυβερνήτης Steve Sisolak, είχε ζητήσει ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει στους κυνηγούς να φέρνουν στη Νεβάδα τα ζώα που σκοτώνουν σε άλλες περιοχές.

Φωτογραφίες από τα ελάφια «ζόμπι»

Διαφήμιση