Αρχική Καταστροφές Σεισμοί στη Ρόδο και στην Πιερία

Σεισμοί στη Ρόδο και στην Πιερία

0
Σεισμός - σεισμική δόνηση
Διαφήμιση

Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 07:44 στη Ρόδο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 30 χλμ. νοτιανατολικά του νησιού. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 16,8 χλμ.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

σεισμός

«Φρονώ ότι για τα ελληνικά πράγματα είναι ένας συνηθισμένος σεισμός για το ανατολικό σεισμικό τόξο», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η περιοχή έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί οι κατοικημένες περιοχές είναι μακριά από το επίκεντρο.

Καμία σχέση με τον σεισμό της Τουρκίας

Ο σεισμός “έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. «Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε μιλώντας στον  στον ΣΚΑΙ. “Οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας», διαβεβαίωσε, ενώ προέβλεψε μετασεισμούς της τάξης των 4,7 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Και στην Πιερία

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό στην Ρόδο, νέα δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, έγινε αισθητή στην Πιερία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κατερίνης και είχε εστιακό βάθος 13,9 χιλιόμετρα.

Διαφήμιση