Αρχική Επιχειρείν Σε λειτουργία φωτοβολταϊκός σταθμός 2 MW από την ΕΥΔΑΠ

Σε λειτουργία φωτοβολταϊκός σταθμός 2 MW από την ΕΥΔΑΠ

0
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 2MW
Διαφήμιση

Η ΕΥΔΑΠ, αξιοποιεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), κατασκευάζοντας και λειτουργώντας έναν Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 2MW, στις Αχαρνές και ο οποίος έχει τη δυνατότητα  να τροφοδοτεί με νερό το 60% των περιοχών του Λεκανοπεδίου και ειδικά τις περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Η εταιρεία εντάσσει, στο πρόγραμμα ενεργειακής της αναβάθμισης, τις ΑΠΕ, με τη συστηματική στροφή σε πηγές ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον, αποσκοπώντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της χώρας προκειμένου να υπηρετηθούν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί στόχοι για το 2030.

Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή του έναρξη, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με την κατασκευή νέων  φωτοβολταϊκών σταθμών και σε άλλες  εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ.  Ο νέος σταθμός που αποτελεί επένδυση συνολικής δαπάνης 1,6 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου με ίδια κεφάλαια και ολοκληρώθηκε μέσα σε ενάμιση μήνα.

Μετά την επίσκεψή του στον νέο φωτοβολταϊκό σταθμό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, δήλωσε:  «Στην ΕΥΔΑΠ κύριο μέλημά μας δεν είναι μόνο το καθαρό νερό, αλλά και η στροφή της Εταιρείας μας σε καθαρές πηγές ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας.»

Διαφήμιση