Αρχική Περιβάλλον Ριζικές αλλαγές στην Αθήνα προγραμματίζει ο Κ. Μπακογιάννης

Ριζικές αλλαγές στην Αθήνα προγραμματίζει ο Κ. Μπακογιάννης

0
ΑΘΗΝΑ
Διαφήμιση

Καθολικό “rebranding” της Αθήνας υποσχέθηκε από το βήμα του 6ου Athens Democracy Forum στο Ζάππειο, με θέμα «Παγκόσμια Συζήτηση: Επανεφεύρεση της Δημοκρατίας», ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Αθήνα πρέπει να αξιοποιήσει το δυναμικό της και να μετατραπεί σε μητρόπολη και η Ελλάδα να πάψει να αποτελεί μέρος του προβλήματος αλλά να αποτελέσει στο διεθνές στερέωμα μέρος της λύσης, είπε χαρακτηριστικά.

Δημοκρατία και λαϊκισμός

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για την αδυναμία των παραδοσιακών όρων και διαχωρισμών όπως «δεξιά» και «αριστερά», να αποδώσουν τις σύγχρονες προκλήσεις, σε μια χρονική στιγμή που ζούμε την καταβαράθρωση της μεσαίας τάξης στην Ευρώπη και βρισκόμαστε μπροστά στην πέμπτη βιομηχανική επανάσταση, την μαζική μετακίνηση των πληθυσμών και την κλιματική αλλαγή. Χρησιμοποίησε μάλιστα φράση του Μάνου Χατζηδάκη σύμφωνα με την οποία η δημοκρατία έχει τα στοιχεία τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό για να επισημάνει ότι ο λαϊκισμός αν και δίνει λάθος απαντήσεις βάζει τα σωστά ερωτήματα με αποτέλεσμα να παγιδεύονται οι πολίτες.

Επικαλέστηκε τη φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα με εξαίρεση όλα τα υπόλοιπα που δοκιμάστηκαν ποτέ», αλλά και τη φράση του για τον «Μικρό Άνθρωπο» ως ύμνο στη δημοκρατία. «Χρειαζόμαστε μια συμπεριληπτική ατζέντα που δεν αφήνει κανέναν πίσω», είπε τονίζοντας την ανάγκη για «προστασία» και «αλληλεγγύη».

Οι τοπικές αρχές

Αθήνα: Έργα ανάπλασης στη Πλατεία Εξαρχείων

Τέλος χαρακτήρισε τις τοπικές αρχές ως τις πιο αντιπροσωπευτικές δημοκρατικές δυνάμεις που πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο παρέχοντας πόρους, λύνοντας προβλήματα και χτίζοντας γέφυρες για όλους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here