Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο βραδύποδα στον κόσμο

Ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο βραδύποδα στον κόσμο

0
rekor
Διαφήμιση

Στο Ρεκόρ Γκίνες μπήκε η Paula, ένας θηλυκός βραδύπους που ζει σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, καθώς έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία καταγεγραμμένο ζώο του είδους της παγκοσμίως.

Στα 50 της χρόνια, που αντιστοιχούν σε 90 χρόνια ανθρώπου, η Paula κατάφερε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Υπάλληλος του Halle Zoo και ειδικός στα συγκεκριμένα ζώα είπε πως «έκαναν αίτηση εκ μέρους της Paula και το ρεκόρ της κατοχυρώθηκε».

rekor 1

Η Paula, που έφτασε στον ζωολογικό κήπο το 1971, και οι φροντιστές της εκτιμούν πως η Paula ήταν τουλάχιστον δυο ετών όταν έφτασε στη Γερμανία από την Νότια Αφρική, αν και για περισσότερα από 20 χρόνια πίστευαν πως είναι αρσενικό. Ανακάλυψαν πως πρόκειται για θηλυκό το 1995 μετά από έναν υπέρηχο, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Δεν υπάρχει γνωστός βραδύπους πουθενά στη φύση ή σε καθεστώς αιχμαλωσίας που έχει φτάσει σε μεγαλύτερη ηλικία», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος. Σε γερμανικούς ζωολογικούς κήπους ζουν αυτή τη στιγμή 65 βραδύποδες και 266 ακόμη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι βραδύποδες μπορεί να ζήσουν μέχρι 20 χρόνια στην φύση και περίπου 30-40 σε ζωολογικούς κήπους.

Διαφήμιση