Αρχική Τεχνολογία Ψηφιακή Συνεργασία της Siemens με την Grundfos

Ψηφιακή Συνεργασία της Siemens με την Grundfos

0
siemens
Διαφήμιση

Η Siemens και η Grundfos υπέγραψαν ένα πλαίσιο ψηφιακής συνεργασίας για τη στρατηγική σύμπραξη μεταξύ των δύο εταιρειών. Η νέα συνεργασία επικεντρώνεται στα συμπληρωματικά προϊόντα και τις λύσεις που παρέχουν τα δύο μέρη σε τρεις βασικούς τομείς: εφαρμογές νερού και λυμάτων, βιομηχανικό αυτοματισμό και τεχνολογία κτηρίων.

  • Η συνεργασία βασίζεται σε αλληλοσυμπληρούμενα χαρτοφυλάκια και τεχνογνωσία και θα στηρίξει τους πελάτες μας κατά την εφαρμογή έξυπνων λύσεων
  • Συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων για το νερό: αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και μείωση της κατανάλωσης νερού
  • Εστίαση σε τρεις βασικούς τομείς: εφαρμογές νερού και λυμάτων, βιομηχανικός αυτοματισμός και τεχνολογία κτηρίων

 

Συνδυάζοντας την αλληλοσυμπληρούμενη εμπειρία και γνώση τους στην κοινή ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης ψηφιακής συνεργασίας, τόσο η Siemens όσο και η Grundfos θα προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους πελάτες τους, δημιουργώντας συνέργειες που προσφέρουν περισσότερα από το άθροισμα των τμημάτων τους. Και οι δύο πλευρές ξεκινούν αυτή τη συνεργασία με στόχο την επίτευξη παγκόσμιας βιώσιμης αλλαγής ενώνοντας τις δυνάμεις τους στον τομέα των ψηφιακών λύσεων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τη Grundfos», δηλώνει ο Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και CEO της Digital Industries. «Η Siemens και η Grundfos συνδυάζουν την τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών για να υποστηρίξουν την κοινή πελατειακή βάση μας στον ψηφιακό της μετασχηματισμό και στην εφαρμογή έξυπνων λύσεων. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λύσεις από το Digital Enterprise χαρτοφυλάκιό μας προκειμένου να αυξηθεί  ο χρόνος λειτουργίας των αντλιών και των κινητήρων και να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία τους. H ανοιχτή Internet of Things (IoT) cloudbased πλατφόρμα μας, MindSphere σε συνδυασμό με τις IoT λύσεις της Grundfos μπορεί να βελτιστοποιήσει τα προγράμματα αντλιών και κινητήρων προκειμένου να μεγιστοποιήσει το χρόνο λειτουργίας τους και να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας».

Επιπλέον, η MindSphere μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση δεδομένων και γνώσεων, κάτι που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τα κτήρια με πιο φιλικό-προς-το-χρήστη και αποτελεσματικό τρόπο.

«Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι με προτάσεις που συμβάλλουν στην επίλυση της παγκόσμιας πρόκλησης για το νερό και το κλίμα. Προκειμένου να εκπληρώσουμε το στόχο μας, βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού για να ενισχύσουμε τον τομέα των αντλιών της εταιρείας μας με το να γίνουμε επίσης πάροχοι ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών. Η συνεργασία με τη Siemens είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», λέει ο Mads Nipper, CEO της Grundfos.

«Οι εταιρείες μας έχουν μια ισχυρή θέση που βασίζεται σε ποιοτικές παροχές. Αυτή τη θέση θέλουμε να ενισχύσουμε προσθέτοντας ένα ψηφιακό επίπεδο. Το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο χρησιμοποιείται από αντλίες. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μπορούμε να παρέχουμε έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, κάνοντας μια ουσιαστική διαφορά στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος», προσέθεσε.

Η Siemens και η Grundfos δεσμεύονται να γίνουν πρωτοπόροι στην παγκόσμια βιωσιμότητα και να μοιραστούν το στόχο του να έχουν θετικό αντίκτυπο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 6 (Καθαρό νερό και αποχέτευση) και 13 (Κλιματική δράση).

Μέχρι το 2030, η Grundfos φιλοδοξεί να είναι “Climate Positive”, ενώ στοχεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τη δική της κατανάλωση νερού μέχρι το 2025. Μέχρι το 2030, η Grundfos θα έχει συμβάλει στην παροχή πόσιμου νερού με ασφαλή διαχείριση σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, μέσω της εξοικονόμησης νερού και της επεξεργασίας των υδάτων, η εταιρεία θα έχει εξοικονομήσει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα γλυκού νερού.

 

Οι εταιρίες

 

Siemens DI

Η Siemens Digital Industries (DI) είναι ηγέτης καινοτομίας στην αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση. Σε στενή συνεργασία με συνεργάτες και πελάτες, η DI πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό στις μεταποιητικές και τις διακριτές βιομηχανίες.

Με το χαρτοφυλάκιο των Ψηφιακών Επιχειρήσεων, η DI παρέχει σε εταιρείες παντός μεγέθους μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών που ενσωματώνουν και ψηφιοποιούν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Βελτιστοποιημένη για τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε βιομηχανικού κλάδου, το μοναδικό χαρτοφυλάκιο της DI υποστηρίζει τους πελάτες της ώστε να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ευελιξία.

Η DI συνεχώς προσθέτει καινοτομίες στο χαρτοφυλάκιό της για να ενσωματώσει τις μελλοντικές τεχνολογίες αιχμής. Η Siemens Digital Industries έχει την παγκόσμια έδρα της στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και περίπου 75.000 υπαλλήλους διεθνώς.

 

Siemens AG  

Η Siemens είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο της τεχνολογίας που αποτελεί συνώνυμο της μηχανολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα για πάνω από 170 χρόνια.

Με παρουσία σε όλον τον κόσμο, η εταιρεία εστιάζει στους τομείς της παραγωγής και διανομής ενέργειας, των έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας καθώς και αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και της βιομηχανικής παραγωγής.

Μέσω της ξεχωριστά διαχειριζόμενης εταιρείας Siemens Mobility, κορυφαίου προμηθευτή λύσεων smart mobility (έξυπνων συγκοινωνιών) για σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, η Siemens διαμορφώνει την παγκόσμια αγορά υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

Λόγω των πλειοψηφικών ποσοστών συμμετοχής στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες Siemens Healthineers AG και Siemens Gamesa Renewable Energy, η Siemens είναι επίσης παγκόσμιος προμηθευτής ιατρικής τεχνολογίας και υπηρεσιών ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για την παραγωγή χερσαίας και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2018 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018), τα έσοδα της Siemens ανήλθαν στα €83,0 δισ. και τα κέρδη στα €6,1 δισ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, η εταιρεία απασχολούσε σχεδόν 379.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο και στη διεύθυνση: www.siemens.com

 

Grundfos

Η Grundfos έχει παγκόσμια παρουσία. Μέσω 83 εταιρειών είμαστε άμεσα προσβάσιμοι σε 56 χώρες ενώ μέσα από το δίκτυο συνεργατών, διανομέων και υποκαταστημάτων μας, είμαστε παρόντες σε ακόμα περισσότερες.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 19.280 άτομα σήμερα. Ο Poul Due Jensen ίδρυσε την εταιρεία το 1945 στο υπόγειό του στο Bjerringbro της Δανίας. Η πρώτη αντλία που έφτιαξε ήταν αντλία νερού.

Με το πέρασμα του χρόνου έχουμε τελειοποιήσει τις ικανότητές μας και, μέχρι σήμερα είμαστε περήφανοι που παρέχουμε νερό εκεί που χρειάζεται, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιά στον Βαρνάβα
Επόμενο άρθροΕποχική γρίπη: Προσέχουμε για να …μην έχουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ