Αρχική Περιβάλλον Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή”

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή”

0
paulopoulos
Διαφήμιση

“Είμαστε στο σημείο μηδέν για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική ανισορροπία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας την έκθεση με τίτλο “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος” στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Οι ευθύνες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και έθεσε προ των ευθυνών που τους αναλογούν τους ηγέτες και όσους λαμβάνουν αποφάσεις. “Είναι να απορεί κανείς γιατί στη σημερινή εποχή, που δεν χρειαζόμαστε καμιά άλλη απόδειξη από την καθημερινότητα για να καταλάβουμε τι σημαίνει οικολογική ανισορροπία, τι σημαίνει κλιματική αλλαγή, να υπάρχουν προβληματισμοί και από πολύ ισχυρούς παράγοντες σε επίπεδο ανθρωπότητας και παγκόσμιας πολιτικής οι οποίοι αμφισβητούν αυτή την ανάγκη λήψης μέτρων”, επισήμανε.

Το Μουσείο

ekthesi gia ta orukta sto aristoteleio mouseio fusikis istorias.w hr

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην έκθεση και ενημερώθηκε για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στις εγκαταστάσεις του Λιμανιού και αποτελεί μια συνέργεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Ο πλανήτης έχει ως βάση της δικής του ύπαρξης και ισορροπίας τα ορυκτά και ο άνθρωπος και μέσα από τα ορυκτά δημιούργησε και δημιουργεί, παράγει, ικανοποιεί τις ανάγκες του για την επιβίωση του, κυρίως, όμως διαμορφώνει τη δημιουργία του και φτάνει στο ύψιστο στοιχείο πολιτισμού, δηλαδή μέσα από τα ορυκτά να παράγει τέχνη”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Και η έκθεση

παυλο

Η Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» φιλοξενείται από τις 7 Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Μαΐου 2020 στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο νέο του κτίριο, στην Προβλήτα Α΄ στο  λιμάνι.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της Έκθεσης. Έχει ως σκοπό να φέρει τo ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:30-14:30 (επισκέψεις σχολείων), 17:00-20:00
Σάββατο & Κυριακή: 12:00 – 15:00

Είσοδος δωρεάν.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠτολεμαΐδα: Σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη με πιο “καθαρά” καύσιμα
Επόμενο άρθρο50 χρόνια internet: Τα χαμένα …γράμματα που άλλαξαν τον κόσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ