Αρχική Μεταφορές Μετρό: μέτρο …μέτρο μέχρι τον Πειραιά

Μετρό: μέτρο …μέτρο μέχρι τον Πειραιά

0
Μετρό στον Πειραιά
Διαφήμιση

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μέλλον της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, δίνει στην ιστοσελίδα ypodomes.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας.

Όπως αναφέρει, η εγκατάσταση και λειτουργία των έξι νέων σταθμών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Πειραιά και των γύρω δήμων θα γίνει σε δύο φάσεις με στόχο κατ’ αρχάς να έχουν ολοκληρωθεί οι 3 πρώτοι σταθμοί μέχρι τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Σεπτεμβρίου και υπολογίζεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2020 όλα θα έχουν τελειώσει. Θα χρειαστεί ένα διάστημα για τις σχετικές δοκιμές για να μπορέσει να ολοκληρωθεί πλήρως κατασκευαστικά το έργο και στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑΣΥ το πρώτο τμήμα θα δοθεί σε εμπορική λειτουργία. Θα λειτουργήσουν οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει η εγκατάσταση του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους έξι σταθμούς της επέκτασης και αρχικά μέχρι και τη Νίκαια. Κι αυτό γιατί το ΣΔΙΤ που λειτουργεί για το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεν περιελάμβανε στη σύμβαση τους σταθμούς της επέκτασης προς Πειραιά…

Η δεύτερη φάση της επέκτασης

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣ1

Στο πρώτο μισό της επέκτασης μέχρι το σταθμό ΝΙΚΑΙΑ το βασικό έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όμως η β’ φάση που περιλαμβάνει τον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, συνεχίζει να καθυστερεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή, ενώ αναμένεται η διάτρηση της σήραγγας, η υδατοστεγάνωση και η θεμελίωση του σταθμού. Ειδικότερα η υδατοστεγάνωση θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εργασίες στο σταθμό λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα.

Παράλληλα, καθώς θα προχωρά ο σκελετός προς την πλάκα οροφής (δηλαδή στο επίπεδο του δρόμου), θα ξεκινήσουν εργασίες για τα αρχιτεκτονικά τελειώματα (τοιχοποιία, επιχρίσματα κλπ) για να επιταχυνθούν τα έργα. Τελευταίο στάδιο θα είναι η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του σταθμού, της τοποθέτησης των η/μ συστημάτων κ.α

Μια ώρα μέχρι το αεροδρόμιο

Μετρό
ΑΘΗΝΑ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ (EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)

Το τμήμα αυτό θα συνδέσει το λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και άλλες σημαντικές συγκοινωνιακές πύλες όπως το Αεροδρόμιο (απευθείας σε περίπου 1 ώρα) και τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό (με αλλαγή γραμμής στο Σύνταγμα).

Ο Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ θα είναι ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Αττικής με την παρουσία 2 σταθμών Μετρό, του Προαστιακού, του Τραμ, λεωφορείων, τρόλεϊ και του λιμανιού.

Το νέο τμήμα της Γραμμής 3 Αγία Μαρίνα-Νίκαια-Δημοτικό Θέατρο θα συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας στους «νέους επιβάτες» πρόσβαση σε σημαντικού συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Διαφήμιση