Αρχική Περιβάλλον Λιακάδα, ιδανική για… μπάνιο

Λιακάδα, ιδανική για… μπάνιο

0
kafsonas zesti καύσωνας ζέστη παραλία
Διαφήμιση

Λιακάδα σήμερα. Αν και αυτό δεν είναι είδηση πλέον!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λόγω της παρατεταμένης ηλιοφάνειας και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ζεστές παραμένουν και οι περισσότερες ελληνικές θάλασσες, θυμίζοντας Ιούνιο.

Ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου, όπου η απόκλισή (άνοδος) της θερμοκρασίας τους από τις κανονικές για την εποχή τιμές φθάνει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Άτυπο μελτέμι

paralia meltemi παραλία, καιρός, καλοκαίρι, μελτέμια

Από την άλλη, υπάρχει μια ξεκάθαρη αντίθεση σε σχέση με το Κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν (άτυπο μελτέμι) στα κεντρικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου, συγκρατούν εκεί την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η απόκλιση τής θερμοκρασίας των νερών κυμαίνεται στον συν/πλην μισό βαθμό Κελσίου σε σχέση με τις συνήθεις θερμοκρασίες για Οκτώβριο.

Και ολίγες βροχές

Βροχή, καιρός

Όμως, δεν θα λείψουν κάποιες βροχές στα Δωδεκάνησα, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που στροβιλίζεται πάνω από την Κύπρο. Από εκεί και πέρα μέχρι και την Κυριακή ο καιρός στην Ελλάδα, αλλά και σχεδόν ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη θα διατηρηθεί καλοκαιρινός.

Σημαντική αλλαγή αναμένεται από τις 22-23 Οκτωβρίου, όταν και τα χαμηλά βαρομετρικά από την κεντροβόρεια Ευρώπη θα αρχίσουν να κατηφορίζουν προς τα νότια, μετά την κατάρρευση του αντικυκλώνα.

Διαφήμιση