Αρχική Επιχειρείν Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης

Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης

0
stockvault turbine in a farmers field100650 e1453393321745
Διαφήμιση

Νέο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ), συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αρμοδιότητα του Συμβουλίου είναι η παροχή γνώμης σε περίπτωση παράλειψης ή έκδοσης αντικρουόμενων γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή επί οποιουδήποτε άλλου ζητήματος σχετικού με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις έργων και δραστηριοτήτων (της υποκατηγορίας Α1) που ανακύπτει μετά το πέρας των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και δημόσιας διαβούλευσης.

Σε αδράνεια

148576 perivantollogikes adeiodotiseis

Το ΚΕΣΠΑ δεν είχε συγκληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός φακέλων. Το νυν Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι η προώθηση επενδύσεων στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης χωρίς γραφειοκρατικά προσκόμματα, αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, το ΚΕΣΠΑ συνεδριάζει για πρώτη φορά ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες.

Τα μέλη

Στο ΚΕΣΠΑ προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων,  Κωνσταντίνος Αραβώσης, και μετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις Υπουργείων: του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού.

 

 

 

 

Διαφήμιση