Αρχική Ανακύκλωση Κατηγορηματική η Περιφέρεια Αττικής για το Γραμματικό: Δεν θα δημιουργηθεί νέα Φυλή

Κατηγορηματική η Περιφέρεια Αττικής για το Γραμματικό: Δεν θα δημιουργηθεί νέα Φυλή

0
ΧΥΤΑ
Διαφήμιση

Προσπάθειες ώστε να μην μετατραπεί σε «νέα Φυλή» το Γραμματικό και να λειτουργήσει ως Χώρος Υποδοχής αδρανών Υπολειμμάτων θα καταβάλει η Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, μετά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υλικά από τους μπλε κάδους

σκουπίδια σε χωματερές

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης στο Γραμματικό. Ειδικότερα, η πρόταση που ψηφίστηκε ορίζει ότι:

  • Δεν θα δημιουργηθεί στην περιοχή μια «νέα Φυλή», στο Γραμματικό θα λειτουργήσει η εγκατάσταση ως Χώρος Υποδοχής αδρανών Υπολειμμάτων.
  • Αυτά τα αδρανή υπολείμματα θα προέρχονται μόνο από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της γύρω περιοχής.
  • Δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες με το ποσό των περίπου 20 εκατ. ευρώ τα οποία σε περίπτωση μη δοκιμαστικής λειτουργίας της εγκατάστασης η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει στην Ε.Ε.

Όχι στη χωματερή

Σκουπιδιάρικο Αθήνα

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η δέσμευση Πατούλη να μην λειτουργήσει ανοικτή χωματερή στο Γραμματικό, να μπει τέλος στην αδράνεια ετών και να επιτύχει με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και θα υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.

«Δίνουμε τέλος στην παρατεταμένη αγωνία των πολιτών και διασφαλίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της Φυλής”, τόνισε ο κ. Πατούλης. “Θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας, με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, για μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι στο Γραμματικό ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης όπου θα κατευθύνονται  μόνον υπολείμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης της περιοχής».

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροEnergypress: Συνέδριο για τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας