Αρχική Καταστροφές Ινδία: 1.673 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα έντονα καιρικά...

Ινδία: 1.673 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

0
india 2
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Ινδίας, 1.673 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα από τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων.

Η περίοδος των μουσώνων κανονικά διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και ήδη όπως αναφέρουν οι Αρχές της Ινδίας έχει αποδώσει 10% περισσότερη βροχή από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 χρόνων. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες τονίζοντας πως η κακοκαιρία δεν αναμένεται να κοπάσει, πριν από τις αρχές Οκτωβρίου.

india

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει τη χώρα έχουν προκαλέσει χάος ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι βόρειες πολιτείες Ούταρ, Πραντές και Μπιχάρ.

Στην Πάτνα, την παραποτάμια πρωτεύουσα της Μπιχάρ, όπου οι κάτοικοι ανέρχονται σε περίπου δύο εκατομμύρια, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως με όσα μέσα διαθέτουν ανοίγουν δρόμο μέσα από το νερό, που έχει πλημμυρίσει τα πάντα, έτσι ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν ήδη πρώτης ανάγκης όπως γάλα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση