Αρχική Καταστροφές Ιαπωνία: Δύο οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις

Ιαπωνία: Δύο οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις

0
iaponia
Διαφήμιση

Στους δύο ανέρχονται οι νεκροί και 33 οι τραυματίες, από τον τυφώνα Χαγκίμπις που σφυροκοπά την Ιαπωνία, με ισχυρές ριπές ανέμων που φτάνουν τα 195 χλμ. την ώρα.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε μια κατολίσθηση στο νομό Gunma, ενώ ένας άλλος πέθανε κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου που προκάλεσε η καταιγίδα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν καθώς ο τυφώνας έκανε το πέρασμά του στην πόλη 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο, μεταδίδει το CNNi.

Ο Ιαπωνικός Μετεωρολογικός Οργανισμός (JMA) εξέδωσε «Επείγουσα Προειδοποίηση Καιρού κατηγορίας 5», ζητώντας από τους πολίτες να παραμένουν σε επαγρύπνηση για τις ισχυρές βροχές και τις ριπές του ανέμου.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε και αφορά σε 12 νομούς συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Tochigi, Ibaragi, Fukushima, Miyagi, και NIigat.

«Η κατάσταση είναι επιπέδου 5. Έχουν ήδη σημειωθεί ζημιές. Συμβουλεύουμε τους πολίτες να προστατεύσουν άμεσα τις ζωές τους», ανέφερε η μετεωρολόγος του JMA, Yasushi Kajiwara.

Εντολές εκκένωσης έχουν εκδοθεί για όλη την περιοχή του Τόκιο, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι δρόμοι της πολυσύχναστης ιαπωνικής πρωτεύουσας έχουν αδειάσει, εν μέσω της καταρρακτώδους βροχής.

Το υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να εκφορτώσει νερό από τρία φράγματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες.

Όλες οι πτήσεις από και προς το Τόκιο και τα κοντινά αεροδρόμια ακυρώθηκαν μέχρι τουλάχιστον το πρωί της Κυριακής, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια των τρένων σε Τόκιο, Ναγκόγια και Οσάκα.

Διαφήμιση