Αρχική Τεχνολογία Google: Έρχονται αλλαγές στη διατήρηση δεδομένων και ασφάλειας

Google: Έρχονται αλλαγές στη διατήρηση δεδομένων και ασφάλειας

0
Διαφήμιση

Η Google ανακοίνωσε πως αλλάζει τις δυνατότητες που διευκολύνουν τους χρήστες σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, διευρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία “Ιncognito mode“, καθώς και την επιλογή της αυτόματης διαγραφής δεδομένων που αφορούν στο ιστορικό τοποθεσίας, τις αναζητήσεις και άλλες δραστηριότητες των χρηστών.

Incognito Mode

Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Incognito Mode στους Χάρτες, η δραστηριότητά του μέσα στην εφαρμογή, όπως τα μέρη που αναζήτησε, δεν θα αποθηκεύονται στο Google Account του και δεν θα χρησιμοποιούνται για να γίνει πιο εξατομικευμένη η εμπειρία του στους Χάρτες. Η λειτουργία Ιncognito mode θα αρχίσει στο Android αυτό τον μήνα, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.

Αυτόματη διαγραφή

Τον Μάιο η Google είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες μπορούν πια να διαγράψουν αυτόματα το ιστορικό τοποθεσίας και τη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, τα οποία περιλαμβάνουν τα πράγματα που έχουν αναζητήσει και περιηγηθεί. Τώρα η αυτόματη διαγραφή έρχεται και στο ιστορικό του YouTube. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει το χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων του (τρεις μήνες, 18 μήνες ή μέχρι να τα διαγράψει).

Έλεγχος Κωδικού Πρόσβασης

Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του κωδικού (password) του χρήστη, τίθεται σε εφαρμογή πλέον ο νέος «Έλεγχος Κωδικού Πρόσβασης», μια νέα λειτουργία που με ένα κλικ ενημερώνει αν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασης είναι αδύναμος, αν ο χρήστης τον έχει επαναχρησιμοποιήσει σε πολλούς ιστότοπους ή αν ο κωδικός έχει παραβιαστεί από τρίτους.

Διαφήμιση