Αρχική Επιστήμη Go 4.0 Green Crowdhackathon: Μαραθώνιος για την πράσινη καινοτομία από το Υπουργείο...

Go 4.0 Green Crowdhackathon: Μαραθώνιος για την πράσινη καινοτομία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

0
REST 001A lowres
Διαφήμιση

Τον 1ο διήμερο Μαραθώνιο Καινοτομίας επονομαζόμενο ως “Go 4.0 Green Crowdhackathon” διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ΥΠΕΝ φιλοδοξεί το Green Crowdhackathon μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Ανοιχτό εργαστήριο στις 22/10

CAPE Environmental Science

Αν και η δράση θα πραγματοποιηθεί σε σχεδόν δύο μήνες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, ήδη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Μάλιστα, την Τρίτη στις 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 11:00-14:00 θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του ΥΠΕΝ στη Λ. Μεσογείων 119, ανοιχτό εργαστήριο (Open Day Gο 4.0 Green), στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διαδικασία του μαραθωνίου, τα θεματικά αντικείμενα και τις ψηφιακές υπηρεσίες/δεδομένα του Υπουργείου.

Στη διημερίδα του Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν ενεργά στελέχη του Υπουργείου, μέλη της ερευνητικής ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεις προκειμένου να υποστηρίξουν τις ομάδες στην υλοποίηση της ιδέας τους.

Ο στόχος

microscope plants 0

Στόχος του Go 4.0 Green Crowdhackathon είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Η δράση αποτελεί το ξεκίνημα για τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα (innovation lab). Μέσα από το Go 4.0 Green Crowdhackathon προωθούνται τα ανοικτά δημόσια δεδομένα (open data) τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα της νέας ψηφιακής οικονομίας και θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι συμμετέχοντες.

Αναλυτικά για το Go 4.0 Green Crowdhackathon, αλλά και το ανοιχτό εργαστήριο Open Day Gο 4.0 Green δείτε εδώ.

Διαφήμιση