Αρχική Περιβάλλον Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δίνει το όνομά της σε νέο είδος σκαθαριού

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δίνει το όνομά της σε νέο είδος σκαθαριού

0
skathari
Διαφήμιση

Το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, δόθηκε σ’ένα νέο είδος σκαθαριού, το Nelloptodes gretae το οποίο έχει μήκος μόλις 1mm και δεν έχει φτερά, αλλά ούτε και μάτια.

Ο επιστήμονας Δρ. Michael Darby δήλωσε ότι επέλεξε το όνομα επειδή είναι εντυπωσιασμένος από την περιβαλλοντική εκστρατεία της νεαρής από τη Σουηδία.

Το σκαθάρι βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κένυα στη δεκαετία του 1960 από τον William Block, ο οποίος δώρισε τα δείγματά του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο το 1978. Υπήρχε σε μία από τις συλλογές του μουσείου από τότε και όταν ο Δρ. Darby μελετούσε αυτή τη συλλογή συνειδητοποίησε πως ήταν ένα άγνωστο μέχρι τότε είδος.

Ονομάζοντας το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε, «ήθελα να αναγνωρίσω την εξαιρετική συμβολή της στην ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα».

Ο Δρ. Max Barclay, ανώτερος επιμελητής του μουσείου υπεύθυνος για τα σκαθάρια, δήλωσε ότι το όνομα ήταν κατάλληλο γιατί «είναι πιθανό ότι τα μη ανακαλυφθέντα είδη χάνονται συνεχώς, πριν καν τα ονοματίσουν οι επιστήμονες, εξαιτίας της απώλειας βιοποικιλότητας».

«Επομένως, είναι σωστό να δώσουμε σε μία από τις νεότερες ανακαλύψεις το όνομα κάποιου που εργάστηκε τόσο σκληρά για να υπερασπιστεί τον φυσικό κόσμο και να προστατεύσει τα ευπαθή είδη», πρόσθεσε.

Διαφήμιση