Αρχική Πολιτισμός Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης: Δείτε όλες τις εκδηλώσεις εδώ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης: Δείτε όλες τις εκδηλώσεις εδώ

0
Μουσείο Ακρόπολης
Photographed By Giorgos Vitsaropoulos

Για χάρη της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, ο κόσμος θα μπορεί να παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε μουσεία και μνημεία από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της συμβολής της συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η γνωριμία του κοινού με την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στην Ελλάδα, η ΔΣΑΝΜ, ο ΣΣΑΕΤΤΕ και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συνεργάζονται για τον συντονισμό των εορτασμών, έπειτα από πρόσκληση του ΣΣΑΕΤΤΕ, επίσημου εκπροσώπου της ECCO στη χώρα μας. Προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here