Αρχική Περιβάλλον Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική θωράκιση

0
remata
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, των αντιπεριφερειαρχών και στελεχών των δύο φορέων, εξετάστηκαν η άμεση ολοκλήρωση των προληπτικών δράσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και γενικότερα ο συντονισμός και η οργάνωση των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών έργων και την χρηματοδότηση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των έργων και του καθαρισμού των ρεμάτων και όπου υπάρχουν προβλήματα «να καταγραφούν και να διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες επίλυσής τους».

Χαρακτήρισε «αναγκαία» τη στενή συνεργασία αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης, τονίζοντας ότι «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που τους αναλογεί» και πως υποχρέωση των δήμων είναι «να προχωρήσουν έγκαιρα στον καθαρισμό των φρεατίων».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, είχε αποφασίσει τη δημιουργία παρατηρητηρίου επικινδυνότητας ρεμάτων και τη σύσταση εργολαβίας «Επικινδυνότητας και Άμεσης Παρέμβασης» η οποία θα επιλαμβάνεται προβλημάτων όπου απαιτείται άμεση αντιμετώπιση σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης προγραμματίζει την αύξηση των εργολαβιών και της αστυνόμευσης – έλεγχο αποφυγής απόρριψης μπαζών σε ρέματα, ενώ προχωρεί στην χαρτογράφηση τους.

Τέλος, με εισήγηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

Διαφήμιση