Αρχική Τεχνολογία Έξυπνες πόλεις με αυτόνομο λειτουργικό σύστημα

Έξυπνες πόλεις με αυτόνομο λειτουργικό σύστημα

0
Έξυπνες πόλεις
Διαφήμιση

Το ξέρατε ότι η έξυπνες πόλεις διαθέτουν το δικό τους… λειτουργικό σύστημα; Η πόλη Hull, κοντά στο Yorkshire της Βόρειας Αγγλίας, είναι η τελευταία που μπήκε στη λίστα με τις έξυπνες πόλεις και διαθέτει ένα δικό της σύστημα για την οργάνωση των ψηφιακών λειτουργιών τους.

Με τη χρήση του δικού τους λειτουργικού συστήματος, οι έξυπνες πόλεις αποκτούν καλύτερες λειτουργίες διαχείρισης δεδομένων, ενώ γίνεται και πιο σωστή κατανομή πόρων, με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού. Κατά μήκος της παραλίμνιας πόλης του Hull υπάρχουν τοποθετημένοι αισθητήρες που τροφοδοτούν το κεντρικό σύστημα με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, μέσα από διάφορες εκδοχές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things). Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να ελέγχει τον φωτισμό της πόλης, να ρυθμίζει τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και να παρακολουθεί τις θέσεις στάθμευσης, με απώτερο σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η πόλη αυτή, όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρει το ZD Net, ονομάζεται CityOS και αναλαμβάνει να ενοποιεί όλα τα δεδομένα που λαμβάνονται από όλους τους αισθητήρες, έτσι ώστε να είναι κοινή η πληροφορία και ταυτόχρονα να μπορεί να γίνεται καλύτερη συγκέντρωση και μετέπειτα μελέτη των δεδομένων.

Ποιος ελέγχει το λειτουργικό σύστημα της πόλης;

Έξυπνες πόλεις

Από την άλλη μεριά, η Δημοτική Αρχή του Hull ξεκαθαρίζει ότι δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τεχνολογία για την ευρύτερη λειτουργία της πόλης, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο σε περίπτωση που εμφανιζόταν ένα πρόβλημα στις τεχνολογικές δομές. Το CityOS λειτουργεί επικουρικά και πάντοτε υπό την επίβλεψη του ανθρώπινου παράγοντα, διευκολύνοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Παρόμοια λογική ακολουθούν και άλλες πόλεις του κόσμου, όπως είναι το Λας Βέγκας και η Κοπεγχάγη, με την χρήση ειδικού λογισμικού που ενοποιεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλούτο πληροφοριών από δεδομένα σε ένα κοινό πλαίσιο με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε επίπεδο πόλης αποτελεί μία πρόκληση για όσους σχεδιάζουν τέτοιας κλίμακας πληροφοριακά συστήματα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαίγεται ο Λίβανος -Συνδρομή της Ελλάδας με δύο καναντέρ
Επόμενο άρθροΟ σκουπιδότοπος της Θάσου – Απογοητευτικές εικόνες από το βυθό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ