Αρχική Ενέργεια ΕΛΠΕ: Ανακάλυψη γιγάντιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

ΕΛΠΕ: Ανακάλυψη γιγάντιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

0
fysiko aerio koitasma
Διαφήμιση
Ενδείξεις για την ύπαρξη γιγάντιου κοιτάσματος φυσικού αερίου τύπου Zohr εμφανίζουν οι έρευνες των ΕΛΠΕ. Υπολογίζεται μάλιστα ότι διαθέτει ποσότητες υδρογονανθράκων που θα κάλυπταν τις εγχώριες ανάγκες για 70 χρόνια.
Όπως αναφέρει το worldenergynews.gr, η είδηση αυτή προέκυψε από την παρουσίαση που έκανε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου, στην κλειστή συζήτηση που διοργάνωσε χθες το think tank  «Κύκλος Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα με τις τελευταίες εξελίξεις ως προς τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, μετά την κύρωση των σχετικών συμβάσεων.

Η Δομή Τάλως

endeikseis gia megalo koitasma fusikou aeriou notia tis kritis.w l

Ο κ. Γρηγορίου παρουσίασε στην συζήτηση σεισμικές απεικονίσεις του κοιτάσματος Zorh που ανακαλύφθηκε στην ΑΟΖ της Αιγύπτου το 2015, οι οποίες είναι παρόμοιες με την αποκαλούμενη Δομή Τάλως που ανέδειξαν τα σεισμικά δεδομένα των ΕΛΠΕ, σε περιοχή που τους έχει παραχωρηθεί την οποία δεν αποκάλυψε. Τα ΕΛΠΕ πάντως προγραμματίζουν νέες σεισμικές έρευνες στην περιοχή για την επιβεβαίωση του κοιτάσματος.

Το κοίτασμα

oldphotospop 0301 022 cmyk pdf adobe acrobat professional1357582589

Η ανάλυση των υφιστάμενων σεισμικών δεδομένων δείχνει κοίτασμα 280 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, το οποίο εάν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς για 70 χρόνια, δεδομένου ότι η Ελλάδα καταναλώνει ετησίως περί τα 4 δισ. κ.μ. αερίου.

 

Διαφήμιση