Αρχική Ενέργεια Με έκπτωση στο φορολογητέο εισόδημα η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Με έκπτωση στο φορολογητέο εισόδημα η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

0
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΙΙ
Διαφήμιση

Τι θα γίνει τελικά με την έκπτωση για τις δαπάνες ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης ακινήτων;

Την απάντηση φαίνεται ότι θα δώσει ειδική διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα πάει στη Βουλή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, καθώς το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε ήδη, δεν το αποσαφήνισε.

Έκπτωση από το εισόδημα

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Σύμφωνα με το economistas.gr, το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει έκπτωση των δαπανών αυτών από το φορολογητέο εισόδημα. Μάλιστα αρμόδια πηγή επισημαίνει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για έκπτωση από το φόρο. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν αυτή η έκπτωση από το εισόδημα θα είναι τέτοια, που θα ισοφαρίζει το «κέρδος» των φορολογούμενων από το αν έκαναν “μαύρες” συναλλαγές με μετρητό, χωρίς δηλαδή τον ΦΠΑ 24%…

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε έκπτωση 40%, όμως λέγεται ότι εξετάζεται το περιθώριο αυτή η έκπτωση να ανέβει ψηλότερα, πιθανώς στο 50%, έτσι ώστε το κίνητρο των επισκευών χωρίς ΦΠΑ να περιοριστεί.

Αρνητική η ΠΟΜΙΔΑ

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η εξάλειψη της έκπτωσης από φόρους ύψους 40% και ο περιορισμός σε εφάπαξ έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα «όχι μόνον δεν θα αποτελέσει το παραμικρό κίνητρο για την έκδοση νόμιμων φορολογικών παραστατικών, αλλά αντίθετα θα αναγκάσει το Υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει και χρήματα σε όσους θα εξέδιδαν ούτως ή άλλως παραστατικά αγοράς οικοδομικών υλικών κ.λ.π.»

Διαφήμιση