Αρχική Ενέργεια Έκπτωση φόρου 40% για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Έκπτωση φόρου 40% για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

0
μηδενική κατανάλωση ενέργειας
Διαφήμιση

Έως 40% έκπτωση φόρου δικαιούνται όσοι πολίτες προβούν σε δαπάνες για τη λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών (στο πλαίσιο προφανώς του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’Οίκον ΙΙ).

Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η έκπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.

Έτσι για παράδειγμα αν κάποιος ξοδέψει 10.000 ευρώ για τη λειτουργική αναβάθμιση ή ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου μπορεί να φτάσει τις 4.000 ευρώ.

Τόνωση της οικοδομής

Ενέργεια

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε, είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης. «Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4 τοις εκατό αυτού» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», συνέχισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητική τους.

 

 

Διαφήμιση