Αρχική Διάστημα Δημιουργήθηκε κρέας με βίο-εκτυπωτή στο διάστημα (video)

Δημιουργήθηκε κρέας με βίο-εκτυπωτή στο διάστημα (video)

0
Δημιουργήθηκε κρέας με βίο-εκτυπωτή στο διάστημα (video)
Διαφήμιση

Με επιτυχία στέφθηκε το πείραμα δημιουργίας κρέατος, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με την βοήθεια ρωσικού 3D βίο-εκτυπωτή.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει η ισραηλινή εταιρεία Aleph Farms.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, κύτταρα που ελήφθησαν από αγελάδες στη γη, μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και από αυτά κατέστη εφικτό να δημιουργηθεί μυϊκός ιστός τόσος όσος ένα μικρό κομμάτι μπριζόλας.

Στο μέλλον, οι ερευνητές πιστεύουν πως οι αστροναύτες θα μπορούν να τρώνε κρέας χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθεί από τη γη.

Όσον αφορά τη γεύση, σε πειράματα που έκανε η Aleph Farms τον Δεκέμβριο σε εργαστήριο, η μπριζόλα που δημιούργησαν δεν είχε και την καλύτερη γεύση.

«Στο διάστημα δεν χρειαζόμαστε 10.000 ή 15.000 λίτρα νερού για να παράγουμε ένα κιλό βοδινού» αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, ο Ντιντιέ Τουμπιά, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η λογική πίσω από τις προσπάθειες για δημιουργία κρέατος χωρίς σφαγή ζώων στο διάστημα, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή, καθώς θεωρείται πως η κτηνοτροφία συμβάλλει στο πρόβλημα του πλανήτη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν οι αγελάδες μοιάζουν με ζέβρες, δεν τις τσιμπάνε οι μύγες!
Επόμενο άρθροΙαπωνία: Ο ισχυρότερος τυφώνας από το 1958 – 11 νεκροί