Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή: Δεσμεύσεις σε επίπεδο κοινοβουλίων

Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή: Δεσμεύσεις σε επίπεδο κοινοβουλίων

0
ELSINKI3
Διαφήμιση

Οι στρατηγικές που πρέπει να εφαρμοστούν για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα και η ανάγκη επιτάχυνσης της μείωσης των εκπομπών ρύπων έως το 2030, καθώς και ο ρόλος του χρηματοοικονομικού τομέα στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

Στη διάσκεψη, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιτροπών Περιβάλλοντος των εθνικών κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εκ τούτου, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

40% μείωση εκπομπών

elsinki2

Η κ. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις κοινές προσπάθειες και τους στόχους για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050, με βάση την πρόσφατη έκθεση IPCC για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η χώρα, πρόσθεσε, εργάζεται στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων έως το 2030, δηλαδή τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%, μερίδιο αγοράς 32% για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 32,5%, αύξηση χρηματοδοτικών πόρων της Ε.Ε. σε δράσεις για το κλίμα από 20% έως 25% και μείωση των εκπομπών αυτοκινήτων κατά 37,5%.

Ηλεκτροκίνηση

ηλεκτροκίνηση

Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό πολιτικής σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση, επισήμανε δε την αναθεώρηση του εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα για το 2030, που προβλέπεται να εγκριθεί έως τις αρχές του 2020, τονίζοντας ότι η χώρα προτίθεται να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες έως το 2028.

Η βουλευτής αναφέρθηκε, εξάλλου, στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με επίκεντρο την ενέργεια, το περιβάλλον και τις βιώσιμες υποδομές.

Ανάληψη δράσης για τον Αμαζόνιο

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ2

Τέλος, η κ. Αυγερινοπούλου κατάθεσε κείμενο σχετικά με την ανάγκη ανάληψης δράσης κατά της αποψίλωσης του δάσους του Αμαζονίου, το οποίο έτυχε της αποδοχής και στήριξης των αντιπροσωπειών των εθνικών κοινοβουλίων.

Διαφήμιση