Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Χαλκιδική: Κόπηκαν 4.000 δέντρα που ήταν επικίνδυνα μετά την κακοκαιρία

Χαλκιδική: Κόπηκαν 4.000 δέντρα που ήταν επικίνδυνα μετά την κακοκαιρία

0
Κοπή δέντρων
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν οι κοπές των δέντρων που έπεσαν ή κρίθηκαν επικίνδυνα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το καλοκαίρι την Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αυτόνομου τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, κόπηκαν περίπου 4.000 δέντρα σε όλα τα δίκτυα, δημοτικά, εθνικά, αγροτικά και δασικά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του καθαρισμού των ρεμάτων που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί από την πλευρά της Περιφέρειας και η διαχείριση των απορριμμάτων, φερτών υλικών και υλικών κατεδαφίσεων που προέκυψαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εγκατάστασης του εργολάβου που ανέλαβε το έργο της συντήρησης της 16ης εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται κοπές χόρτων, αποψιλώσεις δέντρων αλλά και αποκατάσταση καθιζήσεων και φθαρμένων τμημάτων του οδοστρώματος από την διασταύρωση της Περιστεράς έως τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης και από τον κόμβο της Λακκιάς έως την διασταύρωση της Περιστεράς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛίμνη Κορώνεια: Μόνιμη επιτροπή για τη σωτηρία της
Επόμενο άρθρο4 Οκτωβρίου 2019: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ