Αρχική Επιστήμη ΑΠΘ: Ημερίδα για τη νέα γενιά περιβαλλοντολόγων

ΑΠΘ: Ημερίδα για τη νέα γενιά περιβαλλοντολόγων

0
perivallontologoi
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου διοργανώνεται ημερίδα για τη νέα γενιά περιβαλλοντολόγων από τα Τμήματα Βιολογίας και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Future Environmentalists – Linking EU Natural Capital Management to Field Research».

Η ημερίδα, με τίτλο «Future Environmentalists – Job Fair», θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ. Σκοπός της είναι η ενημέρωση των μελλοντικών και νέων περιβαλλοντολόγων σχετικά με τις επαγγελματικές ευκαιρίες στο αντικείμενο της διαχείρισης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέλη από δημόσιους φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, γραφεία περιβαλλοντικών μελετών, ερευνητές ελληνικών οργανισμών, καθώς και αυτόνομοι ιδιώτες μελετητές θα μιλήσουν σχετικά με το αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιούνται και τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της εξειδίκευσής τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, ακόμη, ερευνητές από τη Βουλγαρία και την Τσεχία, τις άλλες δύο χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, οι οποίοι θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε θέματα περιβάλλοντος στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και των συμμετεχόντων. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Τσιριπίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημήτριος Μπακαλούδης.

Διαφήμιση