Αρχική Διάστημα Ανακαλύφθηκε γαλαξίας που χρονολογείται από την δημιουργία του σύμπαντος

Ανακαλύφθηκε γαλαξίας που χρονολογείται από την δημιουργία του σύμπαντος

0
Γαλαξίας
Διαφήμιση

Αστρονόμοι εντόπισαν εντελώς κατά τύχη ένα αχνό φως που τους οδήγησε στην ανακάλυψη ενός μυθικού γαλαξία.

Συγκεκριμένα, όταν η αστρονόμος Christina Williams είδε μία κουκίδα στα νέα στοιχεία που παρείχε το Atacama Large Millimeter Array στην Χιλή, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το φως βρισκόταν σε μία περιοχή όπου δεν υπήρχε κάποιος γνωστός γαλαξίας.

«Ήταν πολύ μυστηριώδες γιατί το φως φαινόταν να μην συνδέεται καθόλου με κανέναν γνωστό γαλαξία», σημείωσε η αστρονόμος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που υπογράφει την έρευνα που δημοσιεύτηκε για τη σημαντική ανακάλυψη στο περιοδικό Astrophysical Journal.

«Όταν είδα ότι αυτός ο γαλαξίας δεν ήταν ορατός από κανένα άλλο σημείο, ενθουσιάστηκα γιατί αυτό σήμαινε ότι πιθανότητα βρισκόταν πολύ μακριά και ήταν κρυμμένο πίσω από σύννεφα καπνού».  

Χωρίς να το θέλει λοιπόν, η Williams είχε εντοπίσει τα ίχνη που την οδήγησαν σαν έναν γαλαξία, που αποδείχθηκε πελώριος. Μάλιστα, χρονολογείται από την «αυγή» του σύμπαντος, πριν από 12,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι ερευνητές συγκρίνουν την ανακάλυψη με το μυθικό Γέτι, καθώς – έως και σήμερα – δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη του.

Τι κρύβει ο “γαλαξίας-γέτι”;

Γαλαξίας

Το φως που παρατήρησε η αστρονόμος δημιουργήθηκε από σωματίδια σκόνης, τα οποία είχαν θερμανθεί από τα αστέρια. Σύννεφα σκόνης, όμως, έκρυβαν τα αστέρια κάτι που έκανε τον γαλαξία σχεδόν αόρατο.

«Καταλάβαμε ότι ο γαλαξίας είναι στην ουσία πελώριος και έχει όσα αστέρια όσα και ο γαλαξίας μας. Ωστόσο, αυτά είναι πολύ πιο δραστήρια από τα αστέρια του γαλαξία μας», ανέφερε ο Ivo Labbe, που συνυπογράφει την έρευνα.

Η επιστημονική κοινότητα δεν είχε ανακαλύψει έως τώρα στοιχεία για την ύπαρξη πελώριων γαλαξιών που χρονολογούνται από την δημιουργία του σύμπαντος. Η ανακάλυψη της Williams κρίνεται ως εξόχως σημαντική, καθώς ενδέχεται να ρίξει «φως» σε μία άγνωστη πτυχή της δημιουργίας του κόσμου.

«Ο κρυμμένος, πελώριος γαλαξίας έχει τα κατάλληλα στοιχεία για να είναι ο χαμένος κρίκος», σημείωσε η Williams, εξηγώντας πως ενδέχεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το σύμπαν.

Πλέον, η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ερευνήσει εάν αυτή η ανακάλυψη ήταν μία και μοναδική ή εάν υπάρχουν και άλλοι κρυμμένοι… θησαυροί σαν κι αυτόν.

Πηγή: CNN

Διαφήμιση