Αρχική Επιχειρείν ΥΠΕΝ: Πράσινο φως στην Eldorado για Σκουριές-Ολυμπιάδα

ΥΠΕΝ: Πράσινο φως στην Eldorado για Σκουριές-Ολυμπιάδα

0
ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Διαφήμιση

Άδειες για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στις Σκουριές και για το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα, έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην καναδική εταιρεία Eldorado.

Σκουριές

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, ειδικά στις Σκουριές, οι άδειες επιτρέπουν την εγκατάσταση του μηχανολογικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού, το οποίο θα αποπερατωθεί, ενώ θα τοποθετηθούν επιπρόσθετες εγκαταστάσεις. Οι άδειες αυτές, γράφει η ανακοίνωση, δίνουν το πράσινο φως στην εταιρεία να κάνει αυτό τον μήνα αίτηση για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Η Eldorado σκοπεύει να προχωρήσει συγκεκριμένα κατασκευαστικά έργα που είχαν σταματήσει το 2017. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή θαλάμου κόστους 5 εκατ. δολαρίων, για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της.

Ολυμπιάδα

Στην Ολυμπιάδα, η άδεια επιτρέπει την εγκατάσταση ενός αναβαθμισμένου υποσταθμού ρεύματος, καθώς και την κατασκευή των απαιτούμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, που αποτελούν τμήμα των ετήσιων προγραμματισμένων εργασιών της Eldorado.

Από την αρχή, με σεβασμό στο περιβάλλον

ΣΚΟΥΡΙΕΣ2

Η Eldorado επισημαίνει ότι «συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση για να επιτευχθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου στις Σκουριές», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η κατασκευή ενός ασφαλούς και σύγχρονου συστήματος στεγανών δεξαμενών.

Τονίζει επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί η καλύτερη δυνατή τεχνολογία ώστε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου να μειωθεί κατά 40% και ταυτόχρονα να γίνει εξοικονόμηση νερού.

Διαφήμιση