Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις ΥΠΕΝ: Άμεση χρηματοδότηση της λίμνης Κορώνειας

ΥΠΕΝ: Άμεση χρηματοδότηση της λίμνης Κορώνειας

0
ΚΟΡΩΝΕΙΑ
ΠΑΛΙΑ, ΜΗ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ
Διαφήμιση

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τελικό προορισμό την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ήταν σήμερα η λίμνη Κορώνεια.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση, επισκέφθηκε τη λίμνη όπου ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δήμητρα Μπόμπορη σχετικά με την πορεία εφαρμογής του master plan για την αποκατάστασή της.

«Η Κορώνεια είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει την προσοχή του συνόλου του ελληνικού λαού. Μια λίμνη ιδιαίτερου κάλλους που πριν από μερικά χρόνια κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Ευτυχώς υπάρχει μια πρόοδος. Αλλά μένουμε πάντα σε συναγερμό γιατί η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε” δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Χρηματοδότηση

ΚΟΡΩΝΕΙΑ2

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα χρηματοδοτήσει άμεσα όλα τα έργα βιολογικού καθαρισμού της λίμνης Κορώνειας:
“Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για δυο πράγματα. Για ένα πιο απλό σύστημα σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές προκειμένου να υπάρχει ένας συντονιστής με λυμένα τα χέρια. Και δεύτερον για την άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού γύρω από την Κορώνεια, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή», τόνισε.

Διαφήμιση