Αρχική Ανακύκλωση Το “στοίχημα” του ΥΠΕΝ για την εξοικονόμηση ενέργειας και τα απόβλητα

Το “στοίχημα” του ΥΠΕΝ για την εξοικονόμηση ενέργειας και τα απόβλητα

0
Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ - εξοικονόμηση ενέργειας
Διαφήμιση

Δηλώσεις σχετικά με τη δεύτερη φάση του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον αλλά και τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Αποβλήτων έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, από τα Ιωάννινα όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσωπικό στοίχημα

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

“Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα, χρήσιμο για τους κατοίκους, γιατί εξοικονομούν ενέργεια. Χρήσιμο για την οικοδομή, γιατί συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικοδομής. Χρήσιμο για το περιβάλλον, διότι συμβάλλει στην ενεργειακή εξοικονόμηση και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής” είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησα προσωπικά το 2009 και χαίρομαι που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Στην πρώτη του φάση, πριν από μερικούς μήνες, είχε καταρρεύσει η πλατφόρμα και υπήρχαν μεγάλα οργανωτικά προβλήματα. Επιχειρήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν. Βεβαίως τα χρήματα είναι πεπερασμένα”.

Ειδικά στην Ήπειρο ο προϋπολογισμός εξαντλήθηκε από την πρώτη ημέρα, όμως όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης, ήδη βρίσκεται σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, ώστε να αυξηθεί το ποσό και να υπάρξει νέα φάση.

Ηλεκτρονικό σύστημα

“Πάντως το σύστημα είναι απλό, είναι ηλεκτρονικό. Η λογική είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού. Προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική. Επίσης είναι σημαντικό ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία, που την ημέρα που υποβάλλεις την αίτησή σου κλείνει και το θέμα για σένα. Θα προχωρήσει και στις άλλες ελληνικές περιφέρειες τις επόμενες μέρες και θα επανέλθουμε όπως σας είπα με καινούργια φάση και περισσότερα χρήματα” πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Μονάδα Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Αποβλήτων

σκουπίδια σε χωματερές

Σχετικά με τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Αποβλήτων, ο υπουργός υπενθύμισε ότι εκείνος πρώτος ως υπουργός Ανάπτυξης το 2014, είχε υπογράψει για την κατασκευή της, την ίδια μέρα με την Κέρκυρα. “Τούτο εδώ το εργοστάσιο παρά την άμυνα οπισθοφυλακών μια μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά ολοκληρώθηκε το 2019, φέτος, και νομίζω αναβαθμίζει συνολικά την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια”.

Η Κέρκυρα

Σκουπίδια Κέρκυρα

Όσο για την Κέρκυρα, τόνισε ότι η προηγούμενες πολιτικές οδήγησαν σε αυτή την “εξαιρετικά προβληματική κατάσταση“. “Και νομίζω όλοι οι πολίτες, και εδώ και σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να κρίνουν πού είναι η καθυστέρηση και πού είναι η πρόοδος. Εγώ νομίζω ότι η πρόοδος είναι εδώ, γιατί εδώ ακολουθήσαμε μια λύση ευρωπαϊκή, μια λύση που εφαρμόζεται παντού, μια λύση κοινής λογικής”, είπε χαρακτηριστικά. Το σημαντικό είναι να βρεθεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή λύση για την Κέρκυρα, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, με γνώμονα και τη δημόσια υγεία.

Α.Χ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here