Αρχική Επιχειρείν Thomas Cook: Καταρρέει και η θυγατρική της σε Γερμανία – Ντόμινο εξελίξεων

Thomas Cook: Καταρρέει και η θυγατρική της σε Γερμανία – Ντόμινο εξελίξεων

0
Thomas Cook
Διαφήμιση

Ντόμινο δραματικών εξελίξεων στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη συνεχίζει να προκαλεί η κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι και η γερμανική Thomas Cook κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για τις συνεργαζόμενες εταιρείες Neckermann Reisen, Öger Tours και Bucher Reisen. Όπως έγινε γνωστό η Thomas Cook Γερμανίας αναγκάστηκε να υποβάλλει την αίτηση προκειμένου να απαλλαγεί από τις χρηματοοικονομικές σχέσεις και ενδεχόμενες υποχρεώσεις της μητρικής βρετανικής εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε την πτώχευσή της τη Δευτέρα.

Αντιθέτως, η αεροπορική εταιρεία Condor εξασφάλισε στήριξη ύψους 380 εκ. ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση και το κρατίδιο της Έσσης και βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστών.

Όπως αναφέρει το www.spiegel.de : Η Γερμανική θυγατρική Thomas Cook του βρετανικού τουριστικού ομίλου με έδρα το Oberursel, του κρατιδίου της Έσση.κατέθεσε σήμερα αίτηση αφερεγγυότητας, προκειμένου να ξεφύγει από τους “οικονομικούς δεσμούς και τις σχέσεις ευθύνης” με την αφερέγγυα μητρική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το www.focus.de: «Περίπου 140.000 παραθεριστές ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο με τις εταιρείες Thomas Cook, Neckermann, Öger Tours, Air Marin και Bucher Reisen. Η Thomas Cook Γερμανίας υπέβαλε πτώχευση την Τετάρτη σύμφωνα με δικές της δηλώσεις. Ο στόχος είναι μια διαδικασία δικαστικής αναδιάρθρωσης. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 2.000 άτομα στη Γερμανία, βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω της πτώχευσης της βρετανικής μητρικής εταιρείας».

«Παγώνει» τις πτήσεις της η Adria Airways

Adria Airways

Την ίδια πορεία ακολουθεί όμως και η Adria Airways, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Σλοβενίας, η οποία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Η απόφαση προσωρινής παύσης των πτήσεων είναι συνέπεια της, επί του παρόντος, μη εξασφαλισμένης πρόσβασης σε μετρητά, τα οποία χρειάζεται η αεροπορική εταιρεία για περαιτέρω πτήσεις. Η εταιρεία βρίσκεται σε αυτό το σημείο, αναζητώντας εντατικά λύσεις σε συνεργασία με πιθανούς επενδυτές. Στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι να μπορέσουν τα αεροσκάφη μας να πετάξουν ξανά, ελπίζοντας ότι η διακοπή των επιχειρήσεων είναι πράγματι προσωρινή».

Η αεροπορική εταιρία ιδρύθηκε το 1961 και, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, πραγματοποίησε πολλές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η εταιρεία «πάγωσε» όλες τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, εκτός από ένα δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Λιουμπλιάνα.

Διαφήμιση