Αρχική Μεταφορές Θεσσαλονίκη: Εντατικοποίηση των ελέγχων στα αστικά λεωφορεία

Θεσσαλονίκη: Εντατικοποίηση των ελέγχων στα αστικά λεωφορεία

0
oasth
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘΓιώργος Σκόδρας προανήγγειλε την εντατικοποίηση των ελέγχων εντός των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να αποτραπεί το φαινόμενο της εισιτηρο-διαφυγής.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ανέφερε: «Το φαινόμενο της εισιτηρο-διαφυγής ανθεί τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Σκόδρας, υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια τείνει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα δεν πληρώνω εντός των αστικών λεωφορείων, και αυτό είναι πολύ κακό γιατί ο οργανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται πόρους. Ο βασικός του πόρος είναι τα εισιτήρια. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι προ 5ετίας τα έσοδα του ΟΑΣΘ ανέρχονταν σε πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα κάτω των 30 εκατ. ευρώ».

Αναγνωρίζοντας ότι «με το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο να είναι πάρα πολύ χαμηλής ποιότητας, δεν μπορούμε να έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις», ο κ. Σκόδρας τόνισε ότι «πλέον η βελτίωση στον ΟΑΣΘ είναι ορατή και για αυτό ξεκινήσαμε ήδη με ήπιους και χαλαρούς ρυθμούς να κάνουμε ελέγχους εντός των αστικών λεωφορείων. Όσο βελτιώνεται η εικόνα του ΟΑΣΘ, τόσο θα εντείνουμε και τους ελέγχους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσους ελεγκτές διαθέτει ο ΟΑΣΘ, ο κ. Σκόδρας τόνισε ότι αυτοί είναι 70 και συμπλήρωσε ότι σταδιακά θα «βγουν όλοι στους δρόμους για να πραγματοποιήσουν το έργο τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση