Αρχική Πολιτισμός Θέατρο: «Όλη η τραγωδία σε μία ώρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα

Θέατρο: «Όλη η τραγωδία σε μία ώρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα

0
«Όλη η τραγωδία σε μία ώρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα
Διαφήμιση

Το «Όλη η τραγωδία σε μία ώρα» είναι μία θεατρική αναζήτηση πάνω στην κληρονομιά του αρχαίου δράματος και στις απαρχές του. Ο σύγχρονος άνθρωπος στα χρόνια μιας βαθιάς πολιτισμικής Κρίσης ξαναγυρίζει στις ρίζες του, όπου και βρίσκεται σε αρμονία με τη Φύση.

Δύο ηθοποιοί, απόγονοι της νούτικης κωμωδίας και της commedia dell’arte, μας «ξεναγούν» στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Αποσπάσματα

Β: Την Ελευθερία του Ανθρώπου να αμαρτάνει από Άγνοια τη ζήλεψαν ακόμα κι οι θεοί. Κι ας είναι αυτή η τελευταία μου κουβέντα.

Α: Πάντα κακομαθημένη. Θέλεις πάντα να έχεις τον τελευταίο λόγο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα σου περάσει. «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Β: Και τώρα, τι; Τι κάνουμε τώρα; Τι γίνεται αμέσως μετά;

Α: Γρήγορα, άλλαξε μάσκα και πανωφόρι. Διόνυσος θα γίνω εγώ και Πενθέας εσύ.

«Όλη η τραγωδία σε μία ώρα» του Κωνσταντίνου Μπούρα

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας

Συγγραφέας, κριτικός θεάτρου και βιβλιοκριτικός, γεννήθηκε στην Καλαμάτα κι από το 1977 ζει στην Αθήνα. Αριστούχος Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου (2019).

Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985), αριστούχος τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρολογίας τού γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III – La nouvelle Sorbonne (D.E.A. Etudes Théâtrales). Θεατρικά του έργα με αρχαιοελληνικά θέματα έχουν παρασταθεί σε θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μέλος της «Επιτροπής θεατρικών βραβείων Κουν της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου», της επιτροπής για το «Athens Prize for Literature», της επιτροπής διηγήματος στον Ιανό. Μεταφρασμένα και πρωτότυπα βιβλία του κυκλοφορούν σε πολλές γλώσσες (Γαλλία, Ιαπωνία, Πολωνία), ενώ ποιήματά του συμπεριλαμβάνονται σε ανθολογίες στην Ελλάδα και αλλού. Στο ΑΝΑΛΟΓΙΟ το 2018 παρουσιάστηκε το έργο του Επέκεινα σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

Ο Αντώνης Μόργκαν Κωνσταντουδάκης

Ελληνοβρετανικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να σκηνοθετεί στον κινηματογράφο το 2014. Το 2017 οι μικρού μήκους ταινίες του «Έψιλον» και «DER» ταξίδεψαν στο Λονδίνο και ο ίδιος βραβεύτηκε ως «Καλύτερος Νέος Σκηνοθέτης» στο «London Greek Film Festival».

Σκηνοθέτησε τη  μεγάλου μήκους ταινία «Κελί», καθώς και τις μικρού μήκους «Ακρόαση» και «Styx», τα βιντεοκλίπ «Έλα Κοντά μου» του Παύλου Παυλίδη & B-Movies, και «High Command» του βρετανικού συγκροτήματος Detachments, τα πιλοτικά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών «ID» (σε κείμενο του ιδίου) και «Αγάπη Ρε», την τηλεοπτική εκπομπή «Attic-art» των Classiscus για την παράσταση «Χανς Κολχάας» της Λίλλυ Μελεμέ, τηλεοπτικά spot για την Unesco Πειραιά και Νήσων, trailer για θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

Στο θέατρο σκηνοθέτησε την παράσταση «Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Frank Wedekind σε παραγωγή Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (2017-2018), καθώς και την παράσταση «About Milgram» της Λουκίας Ανάγνου στο «Θέατρο Cartel» (2016). Συνιδρυτής της κινηματογραφικής ομάδας «NAIL Hit n’ Run Productions» με μεγάλο αριθμό D.I.Y. βίντεο στους δρόμους της Αθήνας που προβάλλονται στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο Youtube.

Με την κινηματογραφική ομάδα «NAIL», το 2017 ίδρυσε και διευθύνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Unesco Πειραιά και Νήσων, από την οποία έχει βραβευτεί πολλές φορές για την προσφορά του στην Τέχνη. Πριν από το 2014, υπήρξε οικονομολόγος, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά, με μεταπτυχιακό στη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Surrey. Εργάστηκε ως Project Manager και υψηλό στέλεχος στον τραπεζικό χώρο, επί 10 χρόνια.

ANALOGIOAFISSA

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Αντώνης Μόργκαν Κωνσταντουδάκης.
  • Ηθοποιοί: Μαρία Στεφανίδου, Λίνα Φούντογλου.
  • Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρίνα Σημαντιράκη, Κατιάννα Γκαραβέλλα.
  • Μουσικός: Ιωάννης Βουδούρης.
  • Video Art: Nail.hitnrun.
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου
  • Φρυνίχου 14, 10558, Πλάκα.  τηλ: 2103222464
  • Εισιτήρια: Στη Viva και στο ταμείο του θεάτρου. 
  • Γενική είσοδος για κάθε παράσταση: 5€. Για όλες τις παραστάσεις: 20€ 
  • Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα των θεάτρων ή/και στο ticketsanalogio@gmail.com
Διαφήμιση