Αρχική Μεταφορές Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να μειώσουν τη χρήση αυτοκινήτου

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να μειώσουν τη χρήση αυτοκινήτου

0
patinia 1
Διαφήμιση

Σύμφωνα με νέα μελέτη τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ικανά να μειώσουν την χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να μειώσουν το χρόνο της μετακίνησης σε μερικές από τις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, μέχρι και στο 70%.

Με μια μέση ταχύτητα 12 μίλια / ώρα, τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν σύντομες διαδρομές ταχύτερα από τα οχήματα τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Μάντσεστερ, τη Γλασκόβη και το Σέφιλντ, σύμφωνα με την εφαρμογή για την κίνηση στους δρόμους, Inrix.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν πάρα πολλά δεδομένα της εφαρμογής, μεταξύ άλλων από αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και οδικούς χάρτες και διαπίστωσαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα των αποστάσεων που διανύονται με αυτοκίνητα σε αστικές περιοχές είναι στην πραγματικότητα λιγότερο από τρία μίλια, δηλαδή 4,8 χλμ.

patinia

Αν ένα μέρος των μετακινήσεων αυτών γίνει από ηλεκτρικά πατίνια ή ποδήλατα και όχι από αυτοκίνητα, τότε οι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, υποστηρίζεται από τους ερευνητές.

Τα ηλεκτρικά πατίνια, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα έχουν τη δυνατότητα να συντομεύσουν τους χρόνους ταξιδιού για το 69% των μετακινήσεων που πραγματοποιούνται επί του παρόντος με αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα, ενώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι νόμιμα, η χρήση ηλεκτρικών πατινιών στις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, δεν επιτρέπεται ακόμα σε δημόσιους δρόμους και πεζοδρόμια και η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα στη φάση της διερεύνησης «του μέλλοντος στις μετακινήσεις».

Ο συντάκτης της έκθεσης και αναλυτής της Inrix, προειδοποίησε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία και η ευαισθητοποίηση του κοινού δεν φτάνουν για να ενθαρρύνουν τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Πηγές: Lifo, Telegraph

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔ.Γόντικας: Η ανάπτυξη της Energean ισχυροποιεί την ενεργειακή συνεργασία στη Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΕπτά διεθνή βραβεία απέσπασαν τα Ελληνικά Πετρέλαια