Αρχική Περιβάλλον Συνάντηση ΕΕΔΣΑ με το νέο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ

Συνάντηση ΕΕΔΣΑ με το νέο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ

0
Συνάντηση ΕΕΔΣΑ με το νέο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ
Διαφήμιση

Την Τρίτη 10/9/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΕΔΣΑ με τον νέο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ κ. Κ. Αραβώση.

Από πλευράς ΕΕΔΣΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Α. Κατσιάμπουλας, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής καθ. Α. Ανδρεόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γ. Ηλιόπουλος, ο Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Βιομηχανικής Συμβίωσης Α. Λουκάτος και ο Γενικός Γραμματέας Α. Παπαδάκης.

Στη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν συνοπτικά οι βασικές προτάσεις της ΕΕΔΣΑ για την Κυκλική Οικονομία –η οποία αποτελεί μια εκ των αρμοδιοτήτων του νέου ΓΓ.

Διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων στα εξής:
  • Άμεση ενσωμάτωση Οδηγιών του νέου πακέτου της Κυκλικής Οικονομίας της ΕΕ στο Εθνικό Δίκαιο.
  • Αναθεώρηση του ΕΣΔΑ ώστε να ενσωματώνει δράσεις που θα αφορούν σε όλο το φάσμα της κυκλικής οικονομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή & Εθνική Στρατηγική και να λειτουργεί ενισχυτικά για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
  • Κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για τις Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες από τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με καθορισμό ποσοτικών στόχων και κυκλικών κριτηρίων προμήθειας των προϊόντων.
  • Απαιτείται εξειδίκευση σε θέματα προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία όπως για παράδειγμα η ενεργειακή αξιοποίηση με έμφαση στην εφαρμογή της συν-επεξεργασίας στην εγχώρια βιομηχανία, αλλά και στις νέες μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης υπολειμμάτων όπου απαιτείται.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς ο νέος Γ.Γ. Κ. Αραβώσης είναι πρωτοπόρος στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συστηματική συνεργασία. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Αραβώσης είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕΔΣΑ και έχει διατελέσει Πρόεδρος της.

Διαφήμιση