Αρχική Διάστημα Ο Κρόνος λάμπει στη νέα φωτογραφία της NASA


Ο Κρόνος λάμπει στη νέα φωτογραφία της NASA


0
NASA Κρόνος Hubble 20 June 2019
Διαφήμιση

Το τηλεσκόπιο Hubble τράβηξε μία νέα φωτογραφία του Κρόνου που θα κάνει πολλούς να αναρωτηθούν αν είναι πραγματική ή όχι. Η φωτογραφία είναι τόσο καθαρή που μοιάζει με ζωγραφιά.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 20 Ιουνίου 2019 όταν ο Κρόνος ήταν στο κοντινότερο σημείο με τη Γη, περίπου 1.359 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν την Wide Field Camera 3 (WFC3) κάμερα του Hubble για να την τραβήξουν.

Η εικόνα αποτελεί μέρος του προγράμματος Outer Planet Atmospheres Legacy (OPAL), το οποίο έχει ως στόχο να συγκεντρώσει φωτογραφίες των αέριων γιγάντων του Ηλιακού Συστήματος έτσι ώστε να μπορέσουν οι αστρονόμοι να μελετήσουν καλύτερα τις ατμόσφαιρές τους. Αυτή είναι η δεύτερη ετησία φωτογραφία του Κρόνου για το OPAL.

Ο Κρόνος συχνά φαίνεται ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ ενεργός αέρας γίγαντας όπως ο Δίας. Χάρη στο OPAL μαθαίνουμε ότι μια τεράστια καταιγίδα που καταγράφηκε πέρσι κοντά στο εξάγωνο στον βόρειο πόλο του πλανήτη τώρα έχει εξαφανιστεί, ενώ υπάρχουν πολλές μικρότερες καταιγίδες που σκάνε «όπως τα ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η NASA, και ύστερα εξαφανίζονται.

Το εξάγωνο του Κρόνου
Το εξάγωνο του Κρόνου καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1981 από το Voyager 1.
Φωτογραφία: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Στο παρακάτω βίντεο της NASA μπορείτε να δείτε μερικά από τα 60+ φεγγάρια του Κρόνου. Το βίντεο αποτελείται από 33 ξεχωριστές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 19-20 Ιουνίου.

Μπορείτε να δείτε την εκπληκτική φωτογραφία του Κρόνου σε υψηλή ανάλυση εδώ.


Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας
Πηγή: universetoday.com

Διαφήμιση