Αρχική Καταστροφές Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο. Φωτιά και στην Ηλεία – Επιχειρούν ισχυρές...

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο. Φωτιά και στην Ηλεία – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

0
lithakia fwtia 11
Διαφήμιση

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11.00 το πρωί δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί της Ζακύνθου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα σε ξενοδοχείο το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς από όλη την Ελλάδα.

Φωτιά όμως ξέσπασε πριν λίγο και σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή, του δήμου Ήλιδας, του νομού Ηλείας. Έχουν κινητοποιηθεί 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και το βράδυ του Σαββάτου χωρίς όμως, να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη

Αυτήν την ώρα μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 111 πυροσβέστες με 28 οχήματα καθώς και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Νωρίτερα, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου μετά από συνεννόηση και με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά -ο οποίος βρίσκεται ήδη στην περιοχή- είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Κερί και Αγαλάς, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στο Κέρι, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι, έντασης 5 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το ήδη δύσκολο έργο των πυροσβεστών.

Εμφανής από τον δορυφόρο

ΠυρκαγιάΖακύνθου ΠηγήEAA meteo

Ο καπνός από τη φωτιά έγινε ορατός στις 16:45 ώρα Ελλάδας από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

 

 

Διαφήμιση