Αρχική Ειδήσεις Η Lego κάνει διαθέσιμες τις οδηγίες της σε Κώδικα Μπράιγ

Η Lego κάνει διαθέσιμες τις οδηγίες της σε Κώδικα Μπράιγ

0
lego
Διαφήμιση

Η Lego ανακοίνωσε πως θα κάνει τις οδηγίες κατασκευής για τα διάσημα τουβλάκια της, σε Κώδικα Μπράιγ ή/και με ηχητική καθοδήγηση, προκειμένου να διευκολύνει τους τυφλούς φανς της.

Οι οδηγίες είναι διαθέσιμες μέσω μιας εφαρμογής δωρεάν. Η υπηρεσία αυτή τη στιγμή διατίθεται μέσω του ιστότοπου Lego Audio Instructions.

Για την ώρα η εφαρμογή είναι σε πιλοτική λειτουργία, και περιορίζεται για τέσσερα κιτ, ενώ η εταιρεία δήλωσε πως θα την αναπτύξει περισσότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, σε περισσότερες γλώσσες εκτός από την αγγλική.

lego 1

Η ιδέα προέρχεται από τον Matthew Shifrin, έναν τυφλό 22χρονο φαν της Lego. Προσέγγισε την εταιρεία με το πρότζεκτ του αφού μαζί με μια φίλη συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν οδηγίες για κιτ που θα μπορούσε να διαβάσει ένας τυφλός.

«Είχα μια φίλη, την Lilya, που έγραφε όλα τα βήματα της οικοδόμησης για μένα έτσι ώστε να μπορώ να τα ανεβάσω σε ένα σύστημα που μου επέτρεψε να διαβάσω τα βήματα σε κώδικα Μπράιγ με τα δάχτυλά μου».

Κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης, ο Shifrin μίλησε και με τυφλά παιδιά που εξέταζαν τα παιχνίδια και τις οδηγίες ενώ και η Lego λέει τώρα πως για να αναπτύξει το πρόγραμμα θα χρειαστεί τη συμβολή και τις συμβουλές όσων τυφλών θέλουν να συμμετάσχουν.

Πηγή: Lifo

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here