Αρχική Μεταφορές Γερμανία: Απαγόρευση των SUV ζητάει η Greenpeace

Γερμανία: Απαγόρευση των SUV ζητάει η Greenpeace

0
greenpeace 1
Διαφήμιση

Μετά τους πολιτικούς στη Γερμανία, να ζητούν την απόσυρση των SUV, τώρα έρχεται και η Greenpeace που ζητάει την απαγόρευσή τους.

Η ακτιβιστική οργάνωση υποδέχτηκε ένα καράβι που ξεφόρτωνε SUV της BMW (κυρίως X3 και X5) με το σύνθημα «klimakiller» (φονιάς του περιβάλλοντος), κόλλησαν τα ανάλογα αυτοκόλλητα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και διαδήλωσαν κατά της δημοφιλέστερης κατηγορίας αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Βέβαια σε σχέση με τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες, η Greenpeace δεν έχει πρόβλημα με το μέγεθος των αμαξωμάτων, αλλά με τα μοτέρ τους και συγκεκριμένα, τα θερμικά.

Ένας εκ των 35 ακτιβιστών δήλωσε πως «τα SUV είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που αντιμετωπίζει το κλίμα. Τα αυτοκίνητα ευθύνονται για το 9% της παγκόσμιας ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το 12% στην Ευρώπη, με τα SUV να είναι ο κύριος λόγος για αυτό. Μέχρι το 2025, το 40% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου θα αποτελείται από μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η μόνη λύση είναι ο εξηλεκτρισμός τους».

greenpeace 2

Στο site της οργάνωσης, όπου αναφέρεται με πομπώδη τρόπο η ανωτέρω παρέμβαση, τα αυτοκίνητα σχεδόν δαιμονοποιούνται για την κλιματική αλλαγή. Γίνονται συγκρίσεις των σημερινών MINI και Fiat 500 με τα αρχικά της δεκαετίας του 60, του VW Golf ΜΚ7 με το προ 40ετίας MK1, παραλληλίζεται η διαφορά βάρους Golf-Tiguan με πάντα (το συμπαθές τετράποδο) και το κείμενο -που προέρχεται από μια περιβαλλοντική οργάνωση, ονόματι Clean Air Now– καταλήγει λέγοντας «όσο μεγαλώνουν τα αυτοκίνητα, τόσο επιδεινώνεται το περιβάλλον. Οι εταιρίες κερδοσκοπούν εις βάρος μας».

Πηγές: Autogreeknews, Greenpeace

Διαφήμιση