Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Εξοικονόμηση κατ´οίκον ΙΙ: 7.200 αιτήσεις σε 4 ώρες!

Εξοικονόμηση κατ´οίκον ΙΙ: 7.200 αιτήσεις σε 4 ώρες!

0
Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Εντυπωσιακό «άνοιγμα» έκανε σήμερα στις 12:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» ειδικά για τις περιφέρειες Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Ήδη στις 16:00, βρίσκονταν μέσα στην πλατφόρμα 15.370 χρήστες. Από τον αριθμό αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής για 7.200 αιτήσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευθεί 100 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος, λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής, υπάρχουν καθυστερήσεις, ωστόσο η πλατφόρμα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, οι χρήστες του συστήματος χρειάζεται να επιδείξουν υπομονή. Διαβεβαιώνει τέλος, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από τεχνικής και επιχειρησιακής πλευράς για να αυξηθεί η ταχύτητα απόκρισης και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων.

Ενημέρωση (22:30): Όπως έγινε γνωστό, στις 21.30 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υποβολής για 8.797 αιτήσεις, δεσμεύτηκαν 118 εκατ. ευρώ και μέσα στην πλατφόρμα βρίσκονταν 17.863 χρήστες.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής η πλατφόρμα εξακολουθεί να αποκρίνεται με καθυστέρηση και χρειάζεται υπομονή από τους χρήστες. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είχε διαβεβαιώσει εγγράφως στις 12/9 για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος και θα εργαστεί όλη τη νύχτα για να βελτιώσει τη ταχύτητα και τη λειτουργικότητα του συστήματος.

Επιπλέον λόγω της ταχύτατης απορρόφησης των προβλεπόμενων πόρων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here